تاریخچه برند اپل؛ مروری بر چگونگی تشکیل بزرگترین شرکت جهان

بدون شک، درصد بی شماری از افراد هنگام شنیدن برند اپل به یاد استیو جابز کبیر می افتند و شاید افراد کمی از تاریخچه و سابقه شکل گرفتن این شرکت بزرگ با خبر هستند و عده ای زیادی اطلاعات زیادی از آن ندارند. امروز میخواهیم به طور خلاصه تاریخچه شرکت اپل را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم تا از چگونگی تشکیل برند اپل باخبر شوید پس همراه ما باشید.

 

تاریخچه تشکیل برند اپل

دوستی دو جوان متخصص یعنی استیو جابز و استیو وزنیاک نقطه آغازین روزهای خوش برند اپل بود. آنها فعالیت تخصصی خود در گاراژ شخصی استیو جابز شروع کردند و در سال 1977 موفق به ساخت اولین نمونه از کامپیوتر های اپل شدند که نام آن را APPLE1 گذاشتند و  موفق به فروش 50 نسخه از آن شدند.

 تیم دو نفره جوان وزنیاک و جابز پس از کسب موفقیت در فروش اولین نسخه، در همان سال نسل دوم کامپیوتر های خود را به نام APPLE 2 را تولید و عرضه بازار کرد. اپل سعی کرد تا در نسخه های جدید خود تغییرات مفید و چشم گیری را اعمال کند که مشتریان تغییرات را حس کنند و از خرید خود لذت ببرند. اضافه کردن سیستم عامل داس (DOS) و فلاپی دیسک مواردی بودند که به فروش نسخه دوم کامپیوتر های اپل کمک شایانی کردند و موفق به رقابت با رقیب قدرتمند خود یعنی شرکت IBM شدند. سه سال بعد اپل سومین کامپیوتر شخصی خود را ارائه کرد که به دلیل ایجاد مشکلات فنی و نقص های فراوان موفق به فروش قابل قبولی نشد و شکست خورد.

 

درخشش دوباره اپل

این شکست باعث نشد که شرکت نوپای اپل ناامید و دلسرد شود و پس از گذشت 3 سال دوباره به عرصه رقابت بازگشت و روند رو به رشد خود را آغاز نمود. این بار کامیپوتر شخصی لیزا (Lisa) برگ برنده اپل بود که انقلاب باشکوهی در زمینه کامپیوتر های خانگی آن زمان به شما می رفت و به لطف واسط گرافیکی جذاب خود افراد زیادی را به سمت خود جذب کرد. سال 1984، سیستم عامل مکینتاش معرفی شد و با تبلیغات گسترده و هدفمندی که اپل برای جدید ترین دستاورد خود ارائه کرد، موفق به فروش 1 میلیون نسخه در روز های اولیه انتشار آن شد که اپل موفقیت چشم گیری را در آن زمان کسب کرد.

پس از موفقیت سیستم عامل مکینتاش، اپل تصمیم به تولید کامپیوتر های شخصی یا همان لپ تاپ گرفت که در سال 1989 موفق به ساخت PowerBook شد. اپل و سونی طی همکاری مشترکی، اولین نسل از لپ تاپ های شخصی یا همان پاوربوک را تولید کردند که نتیجه این همکاری هدفمند فروش بسیار بالا و رضایت بالای کاربران بود. PowerBook اپل مجهز به نمایشگر 9 اینچی، حافظه اصلی 20 مگابایتی و شارژدهی 2 ساعته بود که در زمان خود غوغایی در وسایل و تجهیزات الکترونیکی به پا کرده بود.

 

بازگشت روزهای طلایی

روند رو به رشد و آمار فروش طلایی آن ادامه دار نبود و با ورود اپل به دهه 90 میلادی، فروش محصولات آن سقوط کرد و مثل قبل از فروش بالای آن برخودار نشد.

استیو جابز به دلیل اختلاف هایی که با اعضای سرمایه گذاران داشت، در سال 1985 تصمیم به ترک اپل گرفت و از این شرکت جدا شد. پس از جدایی، استیو جابز به صورت تخصصی تمرکز خود را بر روی کمپانی تازه تاسیس خود به نام NEXT گذاشت و مشغول ساخت رایانه شخصی جدیدی به نام iMac شد که سرانجام در سال 1998 فرایند ساخت آن به اتمام رسید و در بازار عرضه شد. آی‌ مک  در مدت زمان بسیار کوتاهی به محبوبیت بالایی  رسید و با فروش 800 هزار نسخه ای خود، ثابت شد که قدرت فروش همچنان در دستان استیو جابز قرار دارد.

 

آیفون؛ میراث ارزشمند استیو جابز

استیو جابز در نهم ژانویه سال ۲۰۰۷ با معرفی اولین نسخه آیفون، ماجراجویی پر فراز و نشیب اپل را در دنیای اسمارت فون ها آغاز کرد. اول نسخه از آیفون یک شگفتی به تمام معنا بود. صفحه نمایش تمام لمسی 5/3 اینچی، دوربین 2 مگاپیکسلی از جمله ویژگی هایی بودند که اولین گوشی از خانواده آیفون را در سال 2007 خاص تر از رقبای خود می کرد.

با گذشت 15 سال از معرفی اولین نسخه آیفون ، مدل های گوناگونی از این برند ساخته و به فروش رسیدند که هر سال نسل جدیدی از خانواده آیفون با امکانات پیشرفته تر و به روز تر روانه بازار می شوند . سری گوشی های آیفون طرفداران زیادی دارد و درصد زیادی از افراد، اپل را با استیو جابر و آیفون های با کیفیت آن می شناسند و همین موارد باعث شده تا اپل به محبوب ترین شرکت تولید گوشی های هوشمند تبدیل شود.