راهنمای جامع و جذاب خرید پاوربانک با بررسی انواع پاوربانک‌های موجود

راهنمای جامع و جذاب خرید پاوربانک با بررسی انواع پاوربانک‌های موجود

زمان مطالعه:

تاریخ بروزرسانی: 17 اردیبهشت , 1402

دسته بندی: راهنمای خرید,دنیای دیجیتال

آنچه در این مقاله میخوانید

    راهنمای خرید پاوربانک قصد دارد اطلاعات شما را در زمینه‌ی انواع پاوربانک‌ها، مهم‌ترین نکات خرید پاور بانک و... زیر و رو کرده و افزایش دهد. پس اگر به این موضوعات علاقمندید این راهنمای خرید پاور بانک را از دست ندهید.

    قطعا تا به حال برایتان پیش آمده که در حساس‌ترین موقعیت‌ها و زمانی که چند صد کیلومتر از خانه فاصله دارید گوشی‌تان خاموش شود. نگویید نه که باور نمی‌کنم! آن لحظه احساس می‌کنید دنیا روی سرتان خراب شده و شما تنها‌تر از همیشه وسط یک دنیای ناشناخته گیر افتاده‌اید. ظهور تکنولوژی باتری‌های قابل حمل یا همان پاوربانک این مشکل را برای همیشه برطرف کرده‌است. در ادامه با تعریف، کاربرد و انواع این محصول معجزه‌آسا بیشتر آشنا می‌شویم.

     

    پاوربانک چیست؟

    اولین قدمی که در این راهنمای خرید پاور بانک برمیداریم، این است که با تعریف این محصول آشنا شده و بگوییم پاوربانک چیست؟

     پاوربانک درواقع یک باتری قابل حمل است که اگر شما لپتاپ، گوشی، هدفون و یا هر وسیله‌ی قابل شارژ دیگری داشته‌باشید به آن احتیاج پیدا می‌کنید. با استفاده از این محصول که به عنوان لوازم جانبی تلفن همراه و سایر لوازم الکترونیکی فروخته می‌شود، شما میتوانید باتری‌های قابل‌شارژ خود را بدون نیاز به پریز برق شارژ کرده و از کار با آن‌ها لذت ببرید.

     

    کاربرد و نحوه استفاده از پاوربانک

    انواع پاوربانک‌ها‌ ظرفیت‌های متنوعی دارند و برای شارژ کردن دستگاه‌های مختلفی استفاده می‌شوند. اما تنها کاربرد آن‌ها شارژ کردن نیست! روی بدنه‌ی این ابزار یک درگاه USB قرار دارد و شما هرچیزی که بتواند به یک کابل USB وصل شود را می‌توانید از طریق پاوربانک روشن کنید. برای مثال برای روشن کردن یخچال مسافرتی، سشوار مسافرتی و یا هر وسیله‌ی دیگری که در حالت عادی توسط برق روشن میشود. درواقع پاور بانک وسیله‌ای برای جابه‌جایی برق به شیوه‌ای جدید است.

    نحوه استفاده از این دستگاه به این صورت است که ابتدا خود پاوربانک را توسط کابل USB شارژ میکنید و سپس، از طریق همان پورت سایر وسایل را به آن متصل کرده و فرایند شارژ و ... را انجام می‌دهید.

     

    انواع پاوربانک‌ها

    فراموش نکنید که هر دستگاهی برای روشن‌شدن به میزان متفاوتی برق و یا باتری نیازدارد و همه‌ی دستگاه‌ها با استفاده از یک پاوربانک روشن و یا شارژ نخواهند شد. اینجاست که آشنایی با انواع پاوربانک اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. شما برای آنکه بتوانید بهترین پاوربانک را برای خود انتخاب کنید ابتدا باید نیازها و هدف خود از خرید این محصول را مشخص کرده و سپس انواع آن را بشناسید. راهنمای خرید پاوربانک خوب قصد دارد این راه را برای شما ساده‌تر کرده و انواع پاوربانک‌ را به شما معرفی کند.

     

    • همراه

    پاوربانک‌هایی که مخصوص تلفن همراه هستند از نظر ولتاژ و جریان کاملا با گوشی‌های هوشمند مطابقت داشته و آسیبی به آن‌ها وارد نمیکنند. این دستگاه‌ها لازم نیست ظرفیت خیلی بالایی داشته‌باشند اما طبیعتا، هرچه ظرفیتشان بالاتر باشد میتوانند تعداد دفعات بیشتری شارژ گوشی شما را از حالت صفر به صد برسانند.

    پاوربانک مخصوص تلفن همراه این قابلیت را دارد که با توجه به نیاز شما، گوشی را با سرعت بالاتر، کندتر و یا در حالت‌های مختلف شارژ کند.

     

    • بررسی پاوربانک مخصوص لپتاپ در راهنمای خرید پاوربانک

    اگر شارژر لپتاپ و گوشی‌تان را باهم مقایسه کنید از سایز آن‌ها متوجه می‌شوید که برای روشن‌شدن به یک میزان شارژ نیاز ندارند. باتری لپتاپ بسیار قدرتمندتر از تلفن‌همراه است و معمولا به ۱۶ تا ۲۰ ولت انرژی برای شارژ شدن نیاز دارد. در حالی که ولتاژ مناسب برای شارژ شدن باتری تلفن همراه، تنها ۵ ولت است. با این تفاسیر نمیتوان از پاوربانک گوشی برای شارژ کردن لپتاپ استفاده کرد. پاوربانک لپتاپ باید ولتاژ و شدت جریان بیشتری نسبت به پاور بانک گوشی داشته‌باشد.

     

    • پاور بانک مخصوص تبلت

    نمیتوان گفت پاوربانک تبلت تفاوت آنچنانی با پاوربانک گوشی دارد. زیرا باتری این دو دستگاه تا حد زیادی شبیه به هم هستند. اما از آن‌جایی که باتری بعضی از تبلت‌ها قدرتمندتر از باتری گوشی است لازم است به ظرفیت پاور بانکی که برای تبلت می‌خرید توجه کنید. برای مثال اگر ظرفیت باتری تبلت شما ۷۰۰۰ یا ۸۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت است یک پاوربانک ۱۰هزار میلی آمپر ساعت برای یک‌بار شارژکردن آن کفایت می‌کند. اما اگر ظرفیت باتری تبلت بیشتر از ۱۰هزار میلی‌آمپرساعت است باید به دنبال پاوربانکی با ظرفیت بالاتر باشید.

     

    • پاوربانک سولار یا خورشیدی

    اگر عاشق سفر و کوهنوردی هستید و امکان دارد چندین روز از هفته‌ی خود را دور از خانه و مدرنیته بگذرانید، راهنمای خرید پاوربانک پیشنهاد می‌کند یک پاوربانک خورشیدی برای خود تهیه کنید. این دستگاه‌ها اگر زیر نور خورشید قرار بگیرند کاملا شارژ می‌شوند و هیچ نیازی به برق ندارند. این‌گونه شما هیچوقت نگران خاموش‌شدن گوشی‌ خود نخواهید بود.

     

    • پاوربانک هوشمند

    این محصول یکی از جدیدترین انواع پاوربانک است که با قابلیت‌های ویژه‌اش شما را شگفت‌زده میکند. پاوربانک هوشمند دارای قابلیت‌هایی مانند شارژ سریع، شارژ امن و کنترل شدت جریان و ولتاژ است. به این منظور که پس از متصل شدن به تلفن همراه، نیاز آن را بررسی میکند و هر مقدار جریان و ولتاژی که باتری گوشی به آن نیازدارد را به سمت آن روانه می‌کند. نه کمتر و نه بیشتر! این‌گونه عمر مفید باتری گوشی افزایش پیدا کرده و آسیب نمی‌بیند.

     

    • پاوربانک بی‌سیم یا وایرلس

    کسی هست که عاشق تجهیزات بی‌سیم نباشد؟ امروزه لوازم الکترونیکی بی‌سیم مانند گوشی، هدفون، هندزفری و... بسیار پرطرفدار شده‌اند. اگر گوشی شما از شارژ بی‌سیم پشتیبانی کند به راحتی میتوانید یک پاوربانک بی‌سیم تهیه کرده و از شر کابل‌های آسیب‌پذیر خلاص شوید.

    پاوربانک وایرلس بدون نیاز به کابل USB و تنها با قرار گرفتن در کنار تلفن همراه، آن را شارژ می‌کند. البته در صورتی که گوشی شما از این قابلیت پشتیبانی کند.

     

    • پاوربانک ضد آب و ضد ضربه

    یکی دیگر از انواع پاوربانک که در این راهنمای خرید پاور بانکِ خوب آن را بررسی می‌کنیم، پاوربانک ضد آب و ضد ضربه است. این دستگاه‌ها برای کسانی که در شرایط خاصی کار یا زندگی میکنند بسیار مناسب هستند و البته، قیمت بالاتری هم دارند.

     

    • بررسی پاوربانک مخصوص ماشین در راهنمای خرید پاوربانک

    اگر باتری ماشین شما هر چند وقت یک‌بار می‌خوابد و باید شارژ بشود، شما به یک پاوربانک باتری ماشین نیاز دارید تا خیالتان راحت شود. این پاوربانک‌ها ولتاژ و شدت جریان بالایی دارند که میتواند باتری ماشین ، موتور و هر وسیله‌‌ای با ولتاژ بالا را شارژ کند.

     راهنمای خرید پاوربانک تأکید میکند که هیچوقت از این دستگاه برای شارژ کردن گوشی‌تان استفاده نکنید. زیرا ولتاژ آن برای گوشی بسیار بالا است و تلفن‌همراه‌تان را به فنا می‌دهد.

     

    مهم‌ترین نکات خرید پاوربانک‌

    احتمالا برای شما جالب باشد که نظر راهنمای خرید پاوربانک را در مورد مهم‌ترین نکات خرید پاوربانک بدانید‌. به همین منظور ما چند مورد از این نکات را برایتان لیست می‌کنیم.

    از مهم‌ترین نکات خرید پاوربانک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

    • ظرفیت انواع پاوربانک‌ها
    • قابلیت شارژ سریع
    • آمپراژ پاور بانک
    • تعداد پورت مناسب
    • وزن و ابعاد دستگاه
    • قابلیت کنترل شدت جریان و ایمنی دستگاه

     به این بخش از مقاله به خوبی توجه کنید تا هرکدام از موارد بالا را برایتان توضیح دهم.

     

    ظرفیت مناسب

    قبل از هرچیز به این سوال پاسخ دهیم که ظرفیت پاوربانک چیست؟

     به میزان انرژی که هر پاوربانک میتواند درون خود ذخیره کند، ظرفیت پاوربانک می‌گویند. این پارامتر با واحد میلی‌آمپرساعت اندازه‌گیری شده و به دو دسته‌ی ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی پاوربانک تقسیم می‌شود. ظرفیت اسمی همان مقداریست که روی بدنه‌ی دستگاه درج میشود. اما ظرفیت واقعی پاوربانک که شما باید روی آن حساب کنید همیشه ۱۰ تا ۲۰ درصد از آن مقدار کمتر است. برای مثال اگر ظرفیت اسمی یک پاوربانک ۱۰۰۰۰میلی‌آمپرساعت است، ظرفیت واقعی آن ۸۰۰۰میلی‌آمپر ساعت بوده و میتواند یک گوشی ۵۰۰۰آمپری را یک‌بار کامل و یک بار تا نزدیک ۴۰درصد شارژ کند.

    نکته‌ی قابل تأمل در مورد ظرفیت پاوربانک این است که هر چه میزان آن بیشتر باشد، مدت زمان بیشتری هم طول میکشد تا پاوربانک شارژ شود. اما کارایی بالاتری هم دارد. در ضمن، معمولا اندازه‌ی پاوربانک‌هایی که ظرفیت بالایی دارند بزرگتر است. با تمام این تفاسیر، این شما هستید که باید تصمیم بگیرید چه ظرفیتی از پاوربانک برای شما مناسب است. راهنمای خرید پاور بانک توصیه می‌کند که اگر گردشگر هستید یا به واسطه‌ی شغل‌تان در مکانی دور از خانه قرار دارید و مدام باید سرتان توی گوشی باشد،به سراغ انواع پاوربانک‌ با ظرفیت بالا بروید.

     

    قابلیت شارژ سریع

    آیا کسی هست که دوست نداشته‌باشد وسیله‌ی برقی‌اش با سرعت بالایی شارژ شود؟ برخی از پاوربانک‌ها از این قابلیت برخوردارند که میتواند گوشی را دقیقا با سرعتی شارژر برقی، شارژ کند. البته به شرطی که گوشی شما از فناوری شارژ سریع پشتیبانی کند.

     

    میزان آمپراژ دستگاه

    مقدار عددی آمپر پاوربانک بازگوکننده‌ی این نکته است که دستگاه با چه سرعتی گوشی شما را شارژمی‌کند. هرچه میزان آمپر پاوربانک بیشتر باشد، سرعت شارژ بالاتر می‌رود. معمولا میزان آمپراژ پاوربانک‌ها بین ۱ تا ۳.۵ آمپر است.

     

    تعداد پورت مناسب در انواع پاوربانک‌ها

    امروزه کمی قیمت‌ها غیرمنطقی شده اما تا حدودی این جمله را قبول دارید که می‌گوید: «هرچی پول میدی آش می‌خوری؟»

    پاوربانک‌هایی که قیمت پایین‌تری دارند عموما دارای یک پورت شارژ و یک پورت خروجی هستند که میتواند ۱ یا ۲.۱ آمپر باشد. اما پاوربانک‌های پیشرفته‌تر که کمی قیمت بالاتری هم دارند از ۲ تا ۳ پورت می‌توانند داشته‌باشند‌. از مزایای این پاوربانک‌ها این است که می‌توانید به صورت همزمان، چند گوشی یا ساعت هوشمند را با آن شارژ کنید.(البته اگر ظرفیت کافی برای این‌کار داشته باشد.)

    نکته‌ی دیگری که راهنمای خرید پاوربانک توصیه میکند به آن توجه کنید، این است که قابلیت شارژ سریع تنها از پورت‌هایی که بیشتر از ۲.۱آمپر جریان داشته‌باشند، قابل ارائه است. پس در پاوربانک‌هایی که تنها یک پورت ۱ آمپری دارند استفاده از قابلیت شارژ سریع امکان‌پذیر نیست. پاوربانک‌هایی که از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند معمولا جریان ۳ آمپر دارند.

     

    وزن و ابعاد پاوربانک

     وزن و ابعاد یک پاوربانک مناسب، کاملا به نیازها و هدف شما از خرید این دستگاه بستگی دارد. این محصولات در تمام وزن‌ها و اندازه‌ها تولید و به بازار عرضه می‌شوند. به گونه‌ای که برخی از آن‌ها به اندازه‌ی یک کارت عابربانک هستند و برخی دیگر به سختی در دست‌تان جای می‌گیرند.

    پیشنهاد راهنمای خرید پاوربانک این است که ببینید به چه ظرفیتی نیاز دارید؟ آیا مدام میخواهید از پاوربانک استفاده کنید و هر بار چند وسیله را با آن شارژ می‌کنید؟ یا اینکه ماهی یکبار آن را از کشو در می‌آورید و شارژ گوشی‌تان را با آن پر می‌کنید؟ هرچه ظرفیت پاوربانک بیشتر باشد وزن آن سنگین‌تر و سایز و ابعاد آن بزرگتر است. پس به تمام این نکات و شرایط جابه‌جایی و ابعاد پاوربانک فکر کنید و سپس خرید خود را انجام دهید.

     

    قابلیت کنترل شدت جریان و ایمنی دستگاه

    شما که نمیخواهید پس از هربار شارژکردن دستگاه‌تان با پاوربانک، استرس این را داشته‌باشید که مبادا خطری باتری دستگاه را تهدید کند؟ پس به حرف راهنمای خرید پاور بانک گوش کنید و به دنبال قابلیت کنترل شدت جریان هوشمند در پاوربانک باشید. این قابلیت توسط دو فناوری به نام‌های فیت‌شارژ(Fit Charge) و آل پاور (Al Power) در پاوربانک ظهور می‌کند‌. تکنولوژی فیت‌شارژ باعث میشود که گوشی یا هر دستگاه دیگری به میزان نیاز باتری‌اش برق دریافت کند و پس از تکمیل شدن شارژ، جریان برق را قطع می‌کند.

    تکنولوژی آل‌پاور نیز شدت‌جریان را به صورت کنترل‌شده به سمت گوشی میفرستد تا درصورت هرگونه خرابی در پاور بانک، آسیبی به باتری گوشی وارد نشود.

     

    پاسخ به دو سوال مهم

     

    • ظرفیت واقعی پاوربانک چگونه محاسبه میشود؟

    برای اینکار کافیست ظرفیت اسمی را در راندمان پاوربانک که معمولا روی بدنه‌اش درج می‌شود، ضرب کنید تا مقدار ظرفیت واقعی را به دست آورید. اگر راندمان روی بدنه‌ی دستگاه نوشته نشده بود، آن را به صورت میانگین ۸۰درصد درنظر بگیرید.

     

    • چندبار میتوانم گوشیام را با پاوربانک شارژ کنم؟

    برای محاسبه‌ی دقیق تعداد دفعات شارژ، فرمولی قرارداده‌شده که میتوانید از آن استفاده کنید. فرمول به این صورت است:

     

    ظرفیت پاوربانک×راندمان پاوربانک×راندمان گوشی هوشمند ÷ ظرفیت باتری گوشی

    (از راست به چپ بخوانید)

    اگر هم نخواستید از این فرمول استفاده کنید میتوانید به سایت powerbankexpert مراجعه کنید تا تعداد دقیق شارژ گوشی با پاوربانک را برایتان محاسبه کند.

     

    کلام پایانی

    پاوربانک امروزه به یک نیاز همگانی تبدیل شده و لازم است هر فرد حداقل یکی از آن‌ها را داشته‌باشد. در این راهنمای خرید پاوربانک شما را با انواع پاوربانک‌ها و نکات خرید یک پاوربانک درست و حسابی آشنا کردیم. پس به سخن راهنمای خرید پاوربانک اعتماد کنید و با توجه به نکات گفته‌شده، خرید خود را انجام دهید. به یاد داشته‌باشید که همواره برای هرگونه سوال، مشورت و ... کارشناسان فروشگاه هزارنقش در دسترس شما هستند تا در صورت لزوم از راهنمایی آن‌ها بهره ببرید.

    0 دیدگاه

    مقالات مرتبط

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر