بهترین راهنمای خرید آبگرمکن با ارائه نکات کلیدی

بهترین راهنمای خرید آبگرمکن با ارائه نکات کلیدی

زمان مطالعه:

تاریخ بروزرسانی: 30 بهمن , 1401

دسته بندی: راهنمای خرید

آنچه در این مقاله میخوانید

    راهنمای خرید آبگرمکن چه کمکی به ما می‌کند؟ بیایید تا برایتان بگویم!

    همه‌ی ما تجربه‌ی یک روز سخت کاری را داشته‌ایم. گاهی آنقدر احساس خستگی بر ما چیره می‌شود که با خود فکر میکنیم دیگر نمیتوان ادامه داد و فقط یک معجزه می‌تواند جسم در هم‌پیچیده‌مان را مرهم ببخشد. درست همینجاست که یک حمام آب‌گرم به یاری‌مان می‌شتابد. تمام خستگی و درد‌های بدنی‌مان را می‌شوید و با خود می‌بَرَد. نه تنها این، بلکه گره تمام نگرانی‌ها و آشفتگی‌ها هم به دستش باز می‌شود.

    کافیست تا هروقت دلتان آشوب شد به آغوش گرمش پناه ببرید و خودتان را به دست قطرات درمانگرش بسپارید. خواهید دید که به یکباره تمام احساسات بد از شما دور شده و چقدر سرحال می‌شوید. اگر به چنین درمانگر تمام‌وقت و کم هزینه‌ای نیازدارید کافی‌است تا یک آبگرمکن باکیفیت یا بهتر بگویم، بهترین آبگرمکن دیواری را به خانه بیاورید. با ما همراه باشید تا در خرید آبگرمکن و شناسایی انواع آبگرمکن دیواری و ... به شما کمک کنیم.

     

    تعریف و دسته‌بندی انواع آبگرمکن دیواری

    قبل از هرچیز بیایید با این دستگاه و کارکرد آن بیشتر آشنا شویم.

    آبگرمکن یکی از قدیمی‌ترین تجهیزات هر خانه است. این دستگاه به کمک یک منبع انرژی، آب را گرم کرده و وارد لوله ها می‌کند. امروزه آبگرمکن ها در طرح ها و مدل های مختلف در بازار دیده می‌شوند و هرشرکتی سعی دارد تا آبگرمکن تولیدی‌اش را ارتقا داده و فروشش را بالا ببرد. بنظر شما آبگرمکن‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

     

    انواع آبگرمکن

    یکی از مواردی که راهنمای خرید آبگرمکن روی آن تأکید دارد این است که حتما قبل از خرید آبگرمکن، انواع آن را بشناسید و دقت کنید که با توجه به محل زندگی‌تان به چه نوع آبگرمکنی نیاز دارید.

    آبگرمکن ها برحسب نوع انرژی و سوختی که برای گرم کردن آب مصرف میکنند به دسته های برقی، گازی، نفتی و خورشیدی تقسیم می‌شوند‌. در ادامه با هر کدام از آنها بیشتر آشنا می‌شویم.

     

    آبگرمکن‌ گازی

    از آنجایی که گازشهری در دسترس همگان قرار دارد آبگرمکن‌ گازی طرفداران بیشتری دارد. این محصولات از انرژی گاز برای حرارت دادن به آب استفاده می‌کنند و بر حسب نوع نصب و محل قرارگیری به دو دسته تقسیم می‌شوند:

    • آبگرمکن دیواری
    • آبگرمکن ایستاده

     

    آبگرمکن دیواری بهترین و محبوب‌ترین نوع آبگرمکن است. این دستگاه به دیوار نصب می‌شود و نسبت به مدل‌های زمینی یا ایستاده کوچکتر بوده و وزن کمتری دارد. اما انواع آبگرمکن ایستاده در ابعاد بزرگتری تولید می‌شوند و با توجه به وزن زیاد و فضایی که اِشغال می‌کنند معمولا در خانه‌های ویلایی و بزرگ، بیشتر مورد استقبال قرار می‌گیرند.

     امروزه با توجه به گسترش زندگی آپارتمان نشینی، اغلب خانه‌ها فضای کافی برای چنین آبگرمکن‌های بزرگی ندارند. به همین‌دلیل انواع آبگرمکن‌ دیواری بیشتر از آبگرمکن ایستاده مورد استقبال قرار می‌گیرند.

     

    مزایای آبگرمکن گازی

    اولین مزیت این دستگاه‌ها، عملکرد ساده‌ی آن‌هاست. مهم ترین بخش‌ در آبگرمکن‌ گازی، ترموستات و‌ شیر پیلوت است که  نسبت به سایر آبگرمکن‌ها تعمیرات ساده‌تری دارد. همچنین هزینه‌ی گاز مصرفی نسبت به هزینه‌ی برق بسیار پایین‌تر است که کمک میکند آبگرمکن گازی محبوب‌تر باشد.

     

    نقاط ضعف آبگرمکن دیواری

    در ادامه در این راهنمای خرید آبگرمکن بیشتر توضیح می‌دهیم که آبگرمکن دیواری نه تنها نسبت به نوع ایستاده، بلکه نسبت به سایر آبگرمکن‌ها نیز مزیت های زیادی دارد و محبوب‌تر است. اما نقاط ضعفی هم دارد که بررسی‌شان خالی از لطف نیست:

    • بهترین آبگرمکن دیواری نیز هزینه های نصب و تعمیر بالایی نسبت به مدل ایستاده دارد.
    • در بعضی از انواع آبگرمکن‌ دیواری، از انرژی برق و گاز به صورت همزمان استفاده میشود که این امر باعث میشود تا زودتر خراب شده و به تعمیر نیاز داشته باشد.

     

    آبگرمکن‌های نفتی

     در مناطقی که هنوز گازکشی نشده و یا دسترسی به آن راحت نیست آبگرمکن‌ نفتی و آبگرمکن دیواری برقی، جایگزین انواع گازی می‌شوند و همان وظیفه را برای کاربر انجام می‌دهند. اساس کار آبگرمکن نفتی با سوختن نفت است و دود ناشی از آن از دودکشش خارج می‌شود. شکل ظاهری این نوع دستگاه‌ها شبیه به آبگرمکن های ایستاده است و فضای زیادی برای نصب به خود اختصاص می‌دهند. اگر تا به حال به روستاهای سردسیری که در مناطق دوردست هستند رفته باشید حتما آبگرمکن‌های نفتی به چشم‌تان خورده است. توجه کنید که آبگرم‌کن‌های نفتی هزینه زیادی برمیدارند و آلودگی‌شان هم بالاست.

     

    آبگرمکن دیواری برقی

    پر هزینه‌ترین و در عین حال سالم‌ترین آبگرمکن‌ها، دستگاه‌های آبگرمکن دیواری برقی هستند. ترموستات، عامل گرم‌کننده‌ی آب در این دسته محصولات است. این آبگرمکن ها به دلیل استفاده از برق برای بالابردن حرارت، هیچگونه آلاینده‌ای تولید نمیکنند و از نظر دوست‌داران محیط‌زیست، بهترین آبگرمکن‌ها هستند. اما هزینه‌ی برق مصرفی آن‌ها به شدت بالاست. در هر صورت اگر مجبور به انتخاب بین آبگرمکن دیواری برقی و آبگرمکن نفتی بودید بهتر است که نوع برقی را انتخاب کنید.

     

    آبگرمکن‌های خورشیدی

    این آبگرمکن‌ها بر پشت‌بام خانه نصب می‌شوند و از طریق انرژی خورشیدی، آب موجود در لوله ها را گرم می‌کنند. این آبگرمکن‌ها هیچگونه آلاینده‌ای تولید نمیکنند و به غیر از هزینه‌ی لوله کشی و نصب اولیه‌شان که کمی بالاست، برای مصرف سوخت هزینه‌ای ندارند. اما استفاده از آن‌ها در زمستان و روزهای ابری که آفتاب آنچنانی وجود ندارد، کار ساده‌ای نیست و ممکن است شما را به دردسر بیندازد.

     

    در خرید بهترین آبگرمکن دیواری به چه نکاتی دقت کنیم؟

     

    مخزن آبگرمکن

    یکی از فاکتور های مهم هنگام خرید بهترین آبگرمکن دیواری، توجه به مخزن آن است. آبگرمکن مخزن‌دار یک شیشه‌ی دوجداره دارد که در صورت قطع آب و یا کمبود فشار گاز، مقداری آب گرم را در خود ذخیره میکند. اگر شما در منطقه‌ای زندگی میکنید که آب هر چند روزیکبار قطع می‌شود و یا فشار گاز کم است این آبگرمکن به نجات شما خواهد آمد.

    در نقطه‌ی مقابل لازم است تا محل قرارگیری دستگاه را هم در نظر بگیرید. چون افزودن مخزن به آبگرمکن باعث بزرگ‌تر شدن ابعاد و اندازه‌ی آن میشود و به فضای بیشتری برای نصب نیاز دارد. پس حتما به این نکته هم توجه کنید تا بعد از خرید، غافلگیر نشوید.

     

    ظرفیت آبگرمکن

     ظرفیت آبگرمکن یکی دیگر از نکات کلیدی در خرید بهترین آبگرمکن دیواری است. ظرفیت درواقع میزان حجم آبی‌ست که هر آبگرمکن در هر ساعت میتواند تولید کند. اگر به برچسب FHR که روی آبگرمکن‌ها درج شده توجه کنیم میتوانیم ظرفیت هر دستگاه را شناسایی کنیم.

    معمولا آبگرمکن‌های گازی به نسبت برقی‌ها ظرفیت بیشتر و در نتیجه FHR بیشتری دارند.از عواملی که میتوانند در میزان ظرفیت آبگرمکن نقش تعیین کننده‌ای داشته باشند میتوان ظرفیت مخزن، اندازه‌ی شعله و منبع انرژی را نام برد. پس راهنمای خرید آبگرمکن به شما توصیه می‌کند که مصرف روزانه‌ی خود از آب گرم را در نظر بگیرید و‌‌طبق آن، ظرفیت مناسب را انتخاب کنید.

     

    کارایی آبگرمکن

    توجه به کارایی آبگرمکن میتواند در انتخاب یک آبگرمکن ایده‌آل به شما کمک به‌سزایی کند. کارایی هر آبگرمکن با فاکتور انرژی درج شده روی آن قابل شناسایی است که با نماد EF نشان داده می‌شود. هر EF میزان سوخت مصرفی در ازای تولید میزان آب گرم در طی یک روز را نشان میدهد که هرچه بالاتر باشد کارایی آبگرمکن هم بیشتر است.

    فاکتور انرژی در آبگرمکن‌های برقی بین 0.7 تا۰.۹۵ بوده و در انواع گازی بین ۰.۵ تا ۰.۶ متغیر است. یادتان باشد که آبگرمکنی با کارایی بالاتر، از هر نظر عملکرد بهتری خواهد داشت.

     

    مصرف انرژی

    اگر سلامت محیط زیست را هم نادیده بگیریم، بالا رفتن هزینه‌ها یکی از دلایلی است که ما را ترغیب می‌کند تا به مصرف انرژی در تمام وسایل دقت ویژه‌ای داشته باشیم. پایین بودن مصرف انرژی در یک آبگرمکن که تمام روز در حال کارکردن است مزیت بالایی به حساب می‌آید. به طور کلی، انواع آبگرمکن دیواری مصرف انرژی کمتری به نسبت آبگرمکن‌های مخزن دار دارند. نه تنها این، بلکه از ۸ تا ۵۰ درصد به نسبت سایر مدل‌های آبگرمکن‌ نیز مصرف انرژی پایین‌تری داشته و به صرفه‌تر هستند.

    میزان گاز مصرفی در آبگرمکن‌ دیواری روی برچسب انرژی‌شان درج شده و از طریق تنظیم شعله‌ی آبگرمکن هم این میزان مصرف قابل کنترل و کم یا زیاد کردن است.

     

    میزان فشار آب

    میزان فشار آب محل زندگی شما میتواند کمی کارتان را برای انتخاب آبگرمکن مناسب سخت کند.

    در هر آبگرمکن برای فشار آب یک حداقلْ‌میزان تعیین شده که اگر فشار آب پایینتر ازآن باشد اصلا آبگرمکن روشن نمی‌شود. اگر فشار آب بالایی ندارید بهتر است تا از آبگرمکن های ایستاده مخزن‌دار استفاده کنید تا خیالتان از بابت وجود آب گرم راحت باشد.

     

    دوام طولانی

    اگر به نکات گفته‌شده در راهنمای خرید آبگرمکن دقت کنید و بهترین آبگرمکن دیواری را خریداری کنید، میتوانیم به شما این مژده را بدهیم که حتی تا بیست سال هم نیازی به خرید یک آبگرمکن جدید نخواهید داشت. علی الخصوص آبگرمکن‌های دیواری طول عمر بالایی دارند. فقط توجه داشته باشید که هر چندوقت یکبار آبگرمکن خود را سرویس کنید و مشکلات در ظاهر کوچکش را نادیده نگیرید.

    برای مثال اگر شعله‌ی آبگرمکن‌تان کوتاه است میتوانید  به راحتی با بررسی وضعیت و محل نصب، مشکلش را برطرف سازید.  البته بهتر است که از یک تعمیرکار و یا تکنسین حرفه‌ای کمک بخواهید.

     

    گارانتی و خدمات پس از فروش

    یکی دیگر از عواملی که میتواند نشان‌دهنده‌ی کیفیت آبگرمکن باشد و راهنمای خرید آبگرمکن روی آن تأکید دارد، داشتن خدمات پس از فروش مناسب است. زیرا آبگرمکن یکی از وسایلی‌ است که تقریبا همیشه در حال کار است و از آن در خانه و محیط‌های کارخانه‌ای و مانند آن استفاده می‌شود. به همین دلیل به صورت دوره‌ای به سرویس و تعمیرات نیاز پیدا می‌کند. پس گارانتی میتواند باعث اطمینان خاطر و آسودگی خیال خریدار شود. از طرفی سعی کنید از برندهای شناخته شده خریداری کنید. معمولا اعتبار هر شرکت و برند باعث میشود تا ازمواد با کیفیت‌تر در ساخت محصول استفاده کنند که باعث طول عمر و عملکرد بهتر دستگاه میشود. برندهای معتبر، خدمات پس از فروش بهتری هم ارائه می‌دهند. برای مثال از بین برندهای ایرانی، شرکت بوتان سابقه‌ی درخشانی از خود ارائه داده است.

     

    خرید از فروشگاه معتبر

    اگر قصد دارید خرید آبگرمکن را در فروشگاهی به غیر از نمایندگی‌ها انجام دهید بهتر است به سراغ فروشگاه‌های معتبر با تضمین اصالت کالا بروید. چرا که ممکن‌است یک آبگرمکن بی‌کیفیت و یا حتی دست‌دوم را به شما بفروشند که روحتان نیز از آن خبردار نباشد.

    راهنمای خرید آبگرمکن پیشنهاد می‌دهد که خرید بهترین آبگرمکن دیواری را به فروشگاه لوازم‌خانگی هزارنقش بسپارید. این فروشگاه مرغوب‌ترین اجناس از برندهای معروف را در اختیارتان میگذارد تا به راحتی بهترین نوع آن را انتخاب کنید. همچنین میتوانید به صورت اقساطی و یا اینترنتی هزینه‌اش را بپردازید و از یک خرید بی‌نظیر لذت ببرید.

     

    عیب یابی آبگرمکن دیواری

    یکی از مهم‌ترین مراحل پس از خرید یک دستگاه، نگهداری و تعمیرات آن وسیله است که به طول عمر آن نیز کمک میکند. یکی از روش‌های نگهداری آبگرمکن، عیب‌یابی زودهنگام آن است که به محض دیدن هر مشکلی بتوانید آن را برطرف کنید. در این قسمت از راهنمای خرید آبگرمکن قصد دارم رایج‌ترین مشکلاتی که ممکن است در هر آبگرمکن دیواری به وجود بیاید را برایتان لیست کنم تا در صورت دیدن هرکدام از آن‌ها دستپاچه نشوید.

    • روشن نشدن آبگرمکن:

    ممکن است به دلایل مختلفی این اتفاق بیوفتد که از متداول‌ترین آن‌ها میتوان به رسوب گرفتن جرقه‌زن، خراب شدن شمعک آبگرمکن،خراب شدن سنسور جریان گاز، نقص فنی در لوله کشی و خراب شدن جرقه‌زن اشاره کرد.

    • گرم نکردن آب:

    اگر آبگرمکن شما آب را گرم نمیکند اول چک کنید که روشن باشد و در صورت لزوم تمام موارد گفته شده در بالا را چک کنید. اما در غیر اینصورت، گرم نشدن آب توسط آبگرمکن میتواند مربوط به رسوب گرفتن داخل سردوش و شیرهای آب باشد که در صورت رفع رسوب‌ها تمام مشکلات حل خواهد شد. همچنین به علت افت فشارگاز، خراب شدن ترموکوپل و شمعک

    و رسوب گرفتن مبدل‌های حرارتی این اتفاق امکان‌پذیر است.

    • نوسان داشتن دمای آبگرمکن:

    در این مورد میتوان به افت فشار آب، رسوب گرفتن فیلترهای آبگرمکن و خراب‌شدن ترموستات آبگرمکن اشاره کرد.

     

    سخن پایانی

    آبگرمکن از اجزای جدا نشدنی هر خانه است. اما لازم است که در خرید آن دقت کنید تا مبادا هزینه‌های اضافی برایتان درست کند و از یک موهبت به دردسر تبدیل شود! در این راهنمای خرید آبگرمکن تمام نکاتی که برای خرید یک آبگرمکن با کیفیت و بهترین آبگرمکن دیواری نیاز دارید بررسی شده. پس ساده از کنار آن‌ها نگذرید و پس از بررسی انواع آبگرمکن دیواری ، طبق بودجه و محل زندگی‌تان بهترین نوع آبگرمکن را انتخاب کنید.

     

     

    0 دیدگاه

    مقالات مرتبط

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر