آنچه در این مقاله میخوانید
شاید با دیدن این عنوان برای شما سوال پیش بیاید که رندر چیست؟
رندر به مدت زمان تولید تصویر، انیمیشن و یا هر خروجی گرافیکی و چندبعدی دلخواه میگویند که معمولا هنرجوهای رشتهی معماری و علاقمندان به کارهای گرافیکی به خوبی با آن آشنایی دارند. تمام تصاویر سه بعدی، بازیهای کامپیوتری، طراحی دکوراسیونهای داخلی خانه که به صورت تصویر به شما نشان میدهند همه و همه توسط نرمافزارهای مخصوص، رندر گرفته و ساخته میشوند. باید بگویم که امروزه مخصوصا طراحی داخلی به شغل بسیار پر درآمدی تبدیل شده که اگر به آن علاقه داشته باشید نونتان توی روغن است. اما هرکدام از این نرمافزارها حجم سنگین و بالایی دارند که هر لپتاپی قادر به اجرای آنها نیست. لپتاپهای میان رده و معمولی مدام در وسط کار هنگ میکنند و شما را خسته میکنند. اگر میخواهید کارهای گرافیکی خود را پرقدرت ادامه دهید به یک لپتاپ مخصوص رندرینگ نیازدارید. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا در کنار ویژگیهای یک لپتاپ رندرینگ مناسب، با جدیدترین انواع آن هم آشنا شویم.
بررسی ویژگیهای لازم برای یک لپتاپ باکیفیت رندرینگ
سرعت عمل در رندرینگ حرف اول را میزند. بهتر است بدانید که بین پردازنده و سرعت اجرای نرمافزار رابطهی مستقیمی وجود دارد که هرچه پردازنده قویتر باشد(یعنی تعداد هستهی آن بیشتر باشد) سرعت رندرینگ شما بالاتر میرود.
در کنار قدرت پردازنده، فرکانس کاری بالای آن هم اهمیت دارد. فرکانس کاری، تعیین کنندهی میزان عملکرد هر هسته است که شاید از تعداد هسته هم فاکتور مهمتری باشد. یک پردازنده با تعداد هستهی بالا و فرکانس ضعیف میتواند هم ردهی یک پردازنده با تعداد هستهی کمتر ولی فرکانس بالا باشد. پس در مقایسهی پردازندهها دقت کنید.
تعداد هسته در پردازندهی لپتاپ معمولی به عدد چهارم میرسد اما در لپتاپهای استوک ۴عدد هستهی اصلی و ۴ کمکی وجود دارد که در شرایط سخت که پردازنده به قدرت بیشتری نیاز دارد میتواند کمک خوبی برای شما باشد.
این ویژگی خوراک لپتاپهای رندرینگ است! لپتاپ های رندرینگ و همچنین برنامههای گرافیکی به پردازندهی قوی با فرکانس بالا نیاز دارند. اما در اینصورت لپتاپ انرژی زیادی مصرف میکند و علاوه بر تولید گرما و هزینهی برق زیاد، طول عمر پردازنده نیز کاهش مییابد.
اینجاست که Turbo boost عامل نجات لپتاپ ما میشود. این تکنولوژیِ ساختهی شرکت intel فرکانس لپتاپ را در ابتدای کار و انجام فعالیتهای عادی پایین نگه میدارد. اما هنگامی که یک برنامهی سنگین اجرا میشود پردازنده با استفاده ازاین تکنولوژی و بدون دخالت هیچ دستکاری فنی به فرکانس بالاتر تغییر میکند و فرکانس پردازنده را تا ۷۵درصد افزایش میدهد.
به عبارت دیگر با استفاده از تکنولوژی توربو-بوست پردازنده در حالت عادی انرژی کمتری مصرف میکند اما پس از اجرای یک نرمافزار یا برنامه با حجم بالا، به فرکانس بالاتر رفته و برنامه را به خوبی اجرا میکند.
هارددیسک در لپتاپ به دو دستهی HDD (معمولی) و SSD (پرسرعت) تقسیم میشود. وظیفهی هارد یا همان حافظه در دستگاه به این صورت است که ابتدا برنامه از روی حافظه خوانده میشود و سپس توسط پردازنده اجرا میشود. هرچه هارد قویتر و پر سرعتتر باشد سرعت اجرای فرایند ما هم بالاتر میرود و عمل رندرینگ به شکل بینقصی انجام خواهد شد. به همین منظور هنگام خرید یک لپتاپ رندرینگ توجه داشته باشید که هارد SSD داشته باشد. این نوع هارد نسبت به انواع معمولی قیمت بالاتری داشته و حافظهی آن نیز محدود است. اما برای یک لپتاپ رندرینگ، سرعت حرف اول را میزند.
برخی از لپتاپها میتوانند از چندین هارددیسک به طور همزمان استفاده کنند که این مزیت میتواند محدودهی حافظهی لپتاپ شما را افزایش دهد.
اگر میخواهید باکیفیتترین تصاویر سه بعدی را به نمایش بگذارید بهتر است به حافظهی رم توجه بیشتری بکنید. رم ارتباط تنگاتنگی با پردازنده دارد و میتواند در سطح عملکرد لپتاپ رندرینگ شما تعیینکننده باشد. برای یک رندر گیری فوقالعاده در زمینهی تصاویر سه بعدی3 D) ) به یک رم ۳۲گیگابایتی نیاز دارید. اما یک رم ۱۶ گیگابایتی نیز کارتان را راه میاندازد. رمهای پایینتر از ۸ گیگابایت به هیچوجه برای یک لپتاپ رندرینگ مناسب نیست.
در خرید رم باکیفیت باید به دو عامل مهم توجه کنید:
- تعداد CL
- سرعت کلاک
هرچه میزان Cl کمتر و سرعت کلاک بالاتر باشد رم باکیفیتتر و بهتر بوده و سرعت آن بالاتر است. برای مثال سرعت رم DDR4 3200 cl 15 بیشتر از رم DDR4 2800 CL 16 است.
کارت گرافیک در عمل رندر گرفتن چندان نقشی ندارد، اما برای اینکه تصاویر باکیفیتی را ترسیم کنید نیاز به یک کارت گرافیک قوی دارید که مسئولیت تمام کارهای گرافیکی را بر عهده بگیرد. هرچه کارت گرافیک باکیفیت بالاتری داشته باشید سرعت طراحی المانها و تصاویر هم بالاتر میرود و عامل رضایت شما خواهد بود. البته توجه کنید که برخی نرمافزارهای طراحی به طورکلی از کارت گرافیک استفاده نمیکنند. برای مثال اگر شما از نرمافزار افترافکت برای طراحی بهره میبرید در صورت استفاده از یک کارت گرافیک ضعیف تمامی مراحل اعمال افکتها بسیار کند انجام میشود و لذت طراحی را از شما سلب میکند. اما نرمافزار V-ray چندان به کارت گرافیک وابسته نیست. مگر آنکه تنظیماتش را تغییر دهید و در آنصورت با استفاده از یک کارت گرافیک قوی، سرعت اعمال المانها در وی-ری نیز بالا میرود.
کارت گرافیک های شرکت AMD و NVIDIA درزمینهی لپتاپ رندرینگ، حرفهایی برای گفتن دارند. برای مثال کارت گرافیک سری کوادرو از شرکت انویدیا برای انجام کارهای حرفهای و گرافیکی سنگین ساخته شده و با سرعت و کیفیت بالای خود، شما را در دنیای تصاویری که خلق میکنید غرق میکند. البته که قیمت آنها کمی بالاست.
آیا میتوان از لپتاپ گیمینگ برای رندرینگ نیز استفاده کرد؟
پاسخ به این سوال کمی پیچیده است و میتواند شما را گیج کند. اما اگر بخواهم به طور خلاصه برایتان توضیح دهم یک لپتاپ گیمینگ در صورتی برای رندر گیری مناسب است که کارت گرافیک بالا و قدرتمندی داشته باشد. اما نمیشود برای تمام کارهای گرافیکی یک نسخه پیچید! در رندرینگهای پیشرفته لپتاپ ما نیاز به یک پردازندهی قویتر و شخصیسازی بیشتری نسبت به لپتاپهای گیمینگ دارد. معمولا لپتاپهای گیمینگ از پردازندههای قوی برخوردار نیستند. به همین دلیل بهتر است به جای لپتاپ گیمینگ به دنبال یک لپتاپ ورک استیشن باشید که برای رندرینگهای سه بعدی بسیار مناسب است.
معرفی بهترین و جدیدترین لپتاپهای رندرینگ
- لپتاپ MSI GL65 Leopard
این لپتاپ در درجهی اول یک لپتاپ گیمینگ است، اما برای انجام فشردهترین کارهای گرافیکی نیز آماده و مناسب است و برای اجرای یک رندرگیری فشرده سرعت و قدرت خوبی دارد. صفحه نمایش 15.6 اینچی FHD آن بستر فوقالعادهای را برای طراحیهای دقیق و پیچیده فراهم میکند و با گسترهی رنگ sRBG 100% به آنها جان میبخشد. همچنین کارت گرافیک بسیار قدرتمندی از شرکت NVIDIA دارد که به شما کمک میکند انواع مدلهای سه بعدی در زمینهی معماری، بازی و یا انیمیشن را طراحی کنید. پردازندهی آن مدل i7 intel core 2.6 گیگاهرتزی است و حافظهی SSD آن 512 گیگابایت است که البته قابلیت ارتقا نیز دارد. این لپتاپ از هر نظر برای تمام کاربران مبتدی و حرفهای کارهای گرافیکی مناسب است و قیمت مناسبی هم دارد، اما اگر بخواهیم نقاط ضعف آن را هم نام ببریم میتوانیم به طول عمر پایین باتری (4ساعت) و وزن نسبتا بالای آن( ۵ پوند) اشاره کنیم که باعث میشود این لپتاپ برای مسافرت و حمل و نقلهای طولانی چندان مناسب نباشد.
- لپتاپ MSI P65 CREATOR
این لپتاپ به علت قیمت بسیار مناسب و ویژگیهای عالی در لیست بهترین لپتاپهای رندرینگ ۲۰۲۱ قرار گرفته است.
پردازندهی intel core i7 با سرعت ۲.۶گیگاهرتزی با کارت گرافیک NVIDIA RTX 2060 یک ترکیب فوقالعاده برای این لپتاپ تشکیل داده و آن را به یکی از باکیفیتترین لپتاپهای رندرینگ تبدیل کرده است و به شما کمک میکند تا بدون هیچ کم و کاستی نرمافزارهای سنگین و پیشرفته را اجرا کنید. حافظهی این لپتاپ 1ترابایت از نوع SSD است که به شما کمک میکند انواع انیمیشن و برنامهها و بازیهای با حجم بالا را اجرا کنید و با سرعت بالا مشاهده کنید. و در آخر دو ویژگی منحصربفرد و کمنظیر این لپتاپ رم 32گیگابایتی به همراه صفحه نمایش UHD آن است که به شما اطمینان میدهد بهترین لپتاپ را خریداری کردهاید.
- لپتاپ استوک DELL Precision 3530
این لپتاپ با پردازندهی intel core i7 880H و رم ۱۶ گیگابایتی یکی از شناخته شدهترین لپتاپهای رندرینگ با قیمت فوقالعاده مناسب است که با صفحهنمایش ۱۵.۶فول اچدی و لمسی شما را محو تماشای تصاویر باکیفیت و سهبعدی میکند. حافظهی داخلی آن ۵۱۲گیگابایت از نوع SSD و کارت گرافیک آن NVIDIA Quardo P600 و ۴ گیگ است که شما را به یک تصویرساز حرفهای تبدیل خواهد کرد. یکی از مزیتهای لپتاپ رندرینگ دل، وزن نسبتا پایین آن است. ۲.۳ کیلوگرم وزن آن به شما اجازه میدهد همه جا آن را همراه خود داشته باشید و یک گزینهی مناسب برای دانشجوهای معماری به حساب میآید. لپتاپ استوک DELL Precision 3530 سیستم خنک کنندهی نسبتا قوی با دو فن مجزا دارد که به شما کمک میکند مدت زمان طولانیتری با خیال آسوده از آن بهره ببرید.
رندرفارم ها
رندرینگیک فعالیت فشرده و بسیار زمانگیر است که ممکن است چندین روز از زمان شما را به خودش اختصاص دهد و در این مدت لپتاپ شما برای کارهای دیگر بی استفاده خواهد بود. رندرفارمها به شما کمک میکنند تا به این فعالیت سرعت ببخشید. رندرفارم یا گرههای رندر،یک سیستم کامپیوتری است که به طور همزمان برای تولید طرحهای سه بعدی و گرافیکی شما فعالیت میکند تا در مدت زمان کوتاهتری آن را به سرانجام برساند. هر رندرفارم شامل تمامی نرمافزارهای لازم برای انجام طراحی شماست و لندرفارمهای آنلاین یک هزینهی اضافی هستند. اما آن ها هم به تسریع فرایند رندرینگ کمک خواهند کرد. علاوه بر آن استفاده از رندرفارم موجب میشود که در حین رندرگیری بتوانید برای کارهای دیگر نیز از لپتاپ استفاده کنید.
بهترین رندرفارمها مانند:
- Render Nation
- Garage Farm
- Render Rocket
- SummuS
- Ranch Computing
جمع بندی
اگر تا به حال برای یکبار هم تجربهی رندرگیری و تولید تصاویر و یا فرمهای سه بعدی را داشته باشید کاملا واقف هستید که یک لپتاپ مناسب در این زمینه چقدر اهمیت دارد و بدون آن، رندرینگ به یک کار خستهکننده و در بیشتر مواقع حتی نشدنی تبدیل خواهد شد. پس اگر میخواهید از انجام کار موردعلاقهتان نهایت لذت را ببرید این مقاله را به خوبی مطالعه کنید و بهترین لپتاپ رندرینگ را به خانه بیاورید.