آنچه در این مقاله میخوانید
عامل موفقیت بسیاری از هنرها، مشاغل و کارآفرینیها استفاده از ابزار درست و مناسب است. یک نقاش خِبره اگر از رنگهای مرغوب استفاده نکند نمیتواند انتظار خلق یک اثر هنری شگفتانگیز را داشته باشد.چرا که هرچقدر هم که او بخواهد کارش را درست و به قاعده انجام دهد، ابزار کار نامناسب،کیفیت کارش را زیر سوال میبرند. اگر میخواهید یک برنامهنویس کاردرست باشید قبل از هرچیز باید برای خودتان یک لپتاپ مناسب دست و پا کنید! لپتاپ برنامه نویسی اصلیترین ابزار برای یک برنامه نویس است که در صورت نبود آن، حتی ممکن است از این حرفه دلزده شوید و آن را کنار بگذارید. برای آشنایی با مهمترین ویژگیهای یک لپتاپ برنامه نویسی، تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
برترین ویژگیهای یک لپتاپ برنامه نویسی
در حال حاضر سیستم عامل ویندوز گستردهترین کاربران را دارد. اکثر نرمافزارها ابتدا نسخهی قابل نصب روی ویندوز را منتشر میکنند و سپس به دنبال باقی سیستم عاملها میروند. سیستمعاملهای مک و لینوکس هم در بین برنامهنویسان حرفهای طرفداران زیادی دارند. اما مهمترین نکتهای که در انتخاب یک سیستم عامل مناسب باید به آن توجه کرد زبان برنامهنویسی است که قصد دارید با آن برنامه بنویسید. هر کدام از زبانهای برنامهنویسی روی یکسری از سیستمعاملها عملکرد بهتری داشته و به اصطلاح، بهتر کامپایل میشوند. مثلا زبان برنامه نویسی C روی ویندوز بهترین عملکرد را دارد و زبان SWIFT برای اجرا روی سیستم عامل مک بهترین گزینه است. در کنار زبان برنامهنویسی، محیط کاربری برخی سیستمعاملها مثل ویندوز، سادهتر است که اگر شما یک برنامه نویس تازهکار هستید بهتر است به آنها رجوع کنید.
برای کدنویسی روی لپتاپ، پردازندهی Corei5 با دو هسته، یک CPUی قابل قبول به شمار میآید اما اگر میخواهید کد نویسی شما راحتتر و سادهتر انجام شود بهتر است از پردازندههای Core i7 یا RYZEN 7 استفاده کنید. این پردازندهها سرعت اجرای کدها (Run) را هم افزایش میدهند. در مکبوک ها پردازندهی M1 نیز همپای پردازندهی Core i5 است و عملکرد مشابه و شاید بالاتری هم دارد و یک گزینهی خوب برای برنامه نویسی به شمار میرود.
هنگام خرید لپتاپ به فرکانس پردازنده نیز دقت کنید. فرکانس یک پردازندهی ایده آل برای لپتاپ برنامه نویسی باید بیشتر از 2GHz بوده و حافظهی Cacheآن بالاتر از 4مگ باشد. تعداد هسته نیز هرچه بیشتر باشد بهتر است.
یک رم 8گیگابایتی با قیمت و سرعت مناسب برای کد نویسی، بهترین انتخاب برای یک لپتاپ برنامه نویسی است. بدیهی است که هرچه میزان رم بالاتر باشد سرعت کد نویسی و اجرا هم بالاتر میرود، اما هزینهی خرید آن هم بیشتر میشود که معمولا مقرون به صرفه نیست. در صورتیکه به بازی های کامپیوتری علاقمندید و یا قصد دارید برای بازیها و برنامههای گرافیکی کدنویسی کنید به سراغ رمهای ۱۲ یا ۱۶ گیگابایتی بروید تا سرعت کارتان چند برابر شود.
شاید در هیچکدام از انواع لپتاپ، کیبورد به اندازهی لپتاپ برنامه نویسی اهمیت نداشته باشد.
یک برنامه نویس مدام از کیبورد استفاده میکند و دکمهها را فشار میدهد. به همین دلیل بهتراست قبل از خرید، کیفیت دکمههای کیبورد را بررسی کنید. دکمههای کامپکت بهترین گزینه برای کیبورد لپتاپ های برنامه نویسی هستند. همچنین بهتر است کیبورد لپتاپ نور پس زمینه داشته باشد(کیبورد بک لایت) تا در شب و چراغ خاموش نیز بتوانید از آن استفاده کنید.
-
هاردیسک HDD برای لپتاپ برنامه نویسی بهتر است یا SSD ؟
حافظهی HDD یک حافظهی مکانیکی با قیمت به صرفه و البته سرعت نسبتا پایین است که در تولید بیشتر لپتاپها از آن استفاده میشود. اما حافظهی SSD سرعت بسیار بالاتری دارد که در اجرای سریعتر فایلها و کدنویسی به شما کمک خواهد کرد. البته قیمت خرید حافظههای SSDبالاتر نیز هست. از آنجایی که سرعت در کدنویسی و کامپایلینگ حرف اول را میزند بهتر است از حافظههای هیبریدی که ترکیبی از حافظهی HDD و SSD هستند استفاده کنید. برای مثال ترکیب حافظه HDD یک ترابایتی با یک حافظهی SSD ۱۲۸گیگابایتی یک ترکیب قابل قبول و با ارزش خرید بسیار بالا برای برنامهنویسی است. اما اگر هزینهی لپتاپ مدنظرتان نیست و حتی یک ثانیه تأخیر در سیستم را هم نمیتوانید بپذیرید باید هارد SSD 512گیگ به بالا را امتحان کنید.
احتمالا به گوشتان خورده که کارت گرافیک اختصاصی برای یک لپتاپ برنامه نویسی لازم و ضروری است. باید بگویم که این حرف چندان درست نیست و کارت گرافیک یکپارچه روی پردازندههای نسل جدید اینتل به بهترین نحو اسن لپتاپ ها را ساپورت کرده و برای برنامه نویسی کافی هستند. با یک کارت گرافیک ۲ گیگابایتی شما به راحتی میتوانید انواع زبانهای برنامه نویسی را کدزنی کرده و اجرا کنید. اما اگر برنامه نویسی شما در زمینه بازی و کارهای گرافیکی است، کارت گرافیک ۴ یا ۸ گیگابایتی برای شما انتخاب بهتری خواهد بود.
نکات طلایی که باید در خرید لپتاپ برنامه نویسی به آنها دقت کنیم
- یک برنامه نویس همیشه و همه جا لپتاپ مخصوصش را زیر بغلش میزند و با خود جا به جا میکند. به همین دلیل بهتر است لپتاپ مخصوص برنامه نویسی وزن کمی داشته و سبک باشد تا در حمل و نقل آن با مشکل مواجه نشوید.
- دوام باتری یکی از ویژگیهای با اهمیت این نوع لپتاپ است.چرا که ممکن است شما ساعتها بیرون از خانه یا محل کار باشید و شارژر یا پریز برق در دسترستان نباشد. به همین دلیل لازم است باتری مدت زمان طولانیتری باقی بماند تا کدهایتان از دست نرود.
- به رنگ و طراحی لپتاپ دقت کنید تا همه جوره موردعلاقهتان باشد. مگر چندسال یکبار یک لپتاپ برنامه نویسی فوقالعاده میخرید؟!
- کیفیت صفحه نمایش نیز کماهمیت نیست. شما ساعتها چشم به صفحه نمایشگر میدوزید و کدها را بالا و پایین میکنید. از این رو،لازم است نمایشگر IPS باشد تا در تاریکی و مدت زمان طولانی که به آن چشم دوختهاید، چشمانتان اذیت نشود. همچنین کیفیت full HD و بالاتر داشته باشد تا به وضوح بتوانید روی دادهها مسلط شوید.
- برند لپتاپ نیز موضوعی حائز اهمیت است. برندهای شناخته شده سابقهی خوبی دارند که از خرید آنها پشیمان نخواهید شد و خیالتان از بابت آنها و کیفیتشان راحتتر است. برند های لنوو ، ایسر، دل، اماسآی و ایسوس برندهای شناخته شده و معروفی هستند که در ادامه چند نمونه از محبوبترین انواع این برندها در زمینهی برنامهنویسی را معرفی خواهیم کرد.
معرفی بهترین لپتاپها در زمینهی برنامه نویسی
-
لپتاپ لنوو مدل Thinkbook 14-A
این لپتاپ با صفحه نمایش ۱۴ اینچی و پردازندهی core i5 عملکرد قابل قبول و نسبتا بالایی در زمینهی برنامهنویسی دارد. این مدل لپتاپ Lenovoیکی از مدرنترین لپتاپهای اقتصادی و میان ردهی سال ۲۰۲۰ است که از یک حافظهی هیبریدی بهره میبرد. پردازندهی گرافیکی آن Radeon از شرکت AMD است که قدرت پردازش بالا و کیفیت خوبی دارد. Thinkbook Lenovo حدود 1.5 کیلوگرم وزن دارد که با رم 8گیگابایت و دوام باتری بیش از 5ساعت، یکی از ایدهآل ترین لپتاپهای برنامه نویسی است.
-
لپتاپ ایسر مدل Aspire A715
این لپتاپ به عنوان بهترین لپتاپ برنامهنویسی از سری Core i5 شناخته شده است. لازم به ذکر است که پردازندهی 10300h از پردازندهی Core i7 10510U مدرنتر و پیشرفتهتر است و درواقع شما با خرید این لپتاپ با قیمت مناسبتر، یک لپتاپ پر قدرت را صاحب میشوید. سرعت کدنویسی و کامپایل روی این لپتاپ بسیار بالاست و از هارد 1ترابایت SSD استفاده میکند. این لپتاپ محبوب حدود 2.1 کیلوگرم وزن دارد و از کارت گرافیک باکیفیت 4گیگابایت مدل GDDR6 بهره میبرد. صفحه نمایش آن 15.6اینچ و مات است. باتری 4سلولی با دوام بیشتر از 4ساعت نیز منحصر بفرد بودن این لپتاپ برنامه نویسی را فریاد میزند.
-
لپتاپ دل مدل Inspiron 5593-B
اگر به دنبال سبکترین و نازکترین لپتاپ برنامه نویسی هستید باید به سراغ این لپتاپ از برند دل بروید. با وجود این محصول شما دیگر هیچ نگرانی بابت برنامهنویسی های خود نخواهید داشت. پردازندهی این دستگاه از نسل ۱۰ سری Core i7 و رم آن ۱۶ گیگابایت است که باعث میشود عملکرد لپتاپ و سرعت خواندن و نوشتن روی آن معجزهآسا باشد. کارت گرافیک اختصاصی این نوع لپتاپ کمک میکند تا درکنار کدنویسی های معمول در کدنویسی بازیها و برنامههای گرافیکی نیز حرفهای شوید و دغدغهی سیستم نامناسب را نداشته باشید. صفحه نمایش این لپتاپ، مات و ۱۵.۶ اینچ است.باتری سه سلولی که بیشتر از ۷ ساعت مقاومت میکند کیفیت بالا و کارکرد بینظیر آن برای برنامه نویسی را تضمین میکند. همچنین از هارد هیبریدی ترکیبی با ۲۵۶گیگ SSDبهره میبرد. تحقیقات نشان میدهد این دستگاه، ارزانترین لپتاپ برنامه نویسی است.
-
لپتاپ برنامه نویسی برند لنوو مدل Ideapad L340-A
جدا از محبوبیت تمام محصولات برند لنوو، این محصول یکی از محصولات پرطرفدار است. این لپتاپ علاوه بر باریک و سبک بودن، سرعت پردازش بالایی دارد که به دلیل رم ۱۶ گیگ، کارت گرافیک مجزا و هارد هیبریدی مجزا رخ میدهد. پردازندهی این لپتاپ intle Core i7 و وزن آن ۲.۲کیلوگرم است که در جابهجاییها مشکل ساز نخواهد بود. صفحه نمایش 14اینچ، باتری 4سلولی با دوام 4ساعت، بلندگوی استریو داخلی، صفحه نمایش مات و کیبورد با نور پس زمینه از دیگر نقاط قوت این لپتاپ هستند.
سخن پایانی
هیچ چیز برای یک برنامهنویس نگران کنندهتر از انتخاب یک لپتاپ برنامه نویسی نیست. چرا که زندگی آنها به کدنویسیهای خلاقانهشان وابسته است و یک لپتاپ نامناسب با سرعت پردازش پایین و قدرت ضعیف تمام آرزوهای یک برنامهنویس را نابود خواهد کرد. در این مقاله تمام نکاتی که باید برای خرید یک لپتاپ برنامه نویسی ایدهآل درنظر بگیرید بیان شده. پس آن را از دست ندهید و لپتاپهای معرفی شده را بررسی کنید تا یک انتخاب عالی داشته باشید.