راهنمای خرید شوفاژ برقی + بررسی مهم ترین نکات برای خرید شوفاژ برقی

راهنمای خرید شوفاژ برقی + بررسی مهم ترین نکات برای خرید شوفاژ برقی

زمان مطالعه:

تاریخ بروزرسانی: 12 آذر , 1401

دسته بندی: لوازم خانگی برقی,راهنمای خرید

آنچه در این مقاله میخوانید

    تصور این که در یک روز زمستانی با وجود هوای بسیار خنکی که در محیط احاطه شده و اصلا هیچ شوفاژ یا بخاری در خانه نداشته باشید خوشایند نخواهد بود. ناخوشایند بودن ماجرا زمانی جالب می‌شود که شما بخواهید از شدت سرمای بسیار زیاد از خواب بپرید و خود را با کلی پتو پیچانده ولی باز هم نتوانید به خواب بروید.  

    متاسفانه در اکثر خانه‌ها ( اعم از ویلایی یا ساختمانی ) رادیاتور نصب نشده و این مسئله می‌تواند شما را در آب و هوای سرد به ویژه فصول پاییز و زمستان با مشکلات و چالش‌های فراوانی روبرو کند. بدین منظور بهتر است که از همین حالا به فکر باشید چرا که قرار است در این مقاله نکات بسیار مهمی در مورد راهنمای خرید شوفاژ برقی بدانید که نداستن آن‌ها می‌تواند تعداد دردسرهای شما را دو چندان کند. پس با ما همراه باشید.  

     

    شوفاژ برقی چیست؟  

    شوفاژ برقی یک وسیله‌ی گرمایشی است که بسیاری از افراد آن را با نام رادیاتور برقی هم می‌شناسند. در واقع شوفاژ برقی یک سیستم گرمایش واحد است  که از طریق جریان برق، دمای محیط را افزایش می‌دهد. دلیل نامگذاری شوفاژ برقی بر حسب استفاده‌ی آن از برق انتخاب شده است.  

     

    عملکرد شوفاژ برقی 

    شوفاژ برقی از منبع اصلی خود یعنی برق تغذیه می‌کند و می‌تواند هوای سرد میحط خانه‌ی شما را به هوایی گرم و دلپذیر تبدیل کند. در این دستگاه المنت‌هایی به کار رفته است که به واسطه‌ی وجود این المنت‌های حرارتی به هنگام روشن شدن شوفاژ، می‌توانند گرمای مورد نیاز را تامین کند. علاوه بر این روغن موجود در شوفاژ برقی، امر انتقال انرژی توسط الکتریسیته را میسر می‌سازد.  

    البته که این روغن، جایگزین آب شده است و المنت‌های حرارتی کمک می‌کنند تا درون پره‌های شوفاژ گرم بشود و گرما را به کل محیط بسط بدهد. روغن به کار رفته در شوفاژ برقی هیچ نیازی به تعویض ندارد.  

     

    تفاوت شوفاژ برقی با رادیاتورها  

    بسیاری از کاربران شوفاژ را هم معنی رادیاتور می‌دانند در صورتی که این موضوع کاملا غلط است. شوفاژ و رادیاتورها هر دو به عنوان سیستم گرمایشی وظیفه‌ی گرم کردن محیط را بر عهده دارند اما نحوه‌ی عملکرد آن‌ها با یکدیگر متفاوت است.  

    البته نمی‌توان گفت که تفاوت شوفاژ و رادیاتور زیاد است اما با اطلاع داشتن از تفاوت قیمت شوفاژ و رادیاتور و نحوه کارکرد آن، به تفاوت‌های آن‌ها دست خواهید یافت. 

    اگر بخواهیم خیلی ساده بیان کنیم، باید بدانید که شوفاژ برقی، گرما را از الکتریسیته با استفاده از روغن تهویه شده در این دستگاه به محیط منتقل می‌کند اما رادیاتور به بخشی از ساختمان اطلاق می‌شود که تمامی تاسیسات ساختمان را می‌توانید آنجا ببینید و به هر یک از آن دسترسی داشته باشید. البته این بخش نام دیگری هم دارد که به موتور خانه مشهور است.  

    رادیاتورها از طریق موتور خانه یا پکیج‌ها دمای آب موجود در لوله‌ها را افزایش می‌دهند و با گرم شدن آب‌ها، گرما را به محیط منتقل می‌کنند.  

    پس از گذشت زمان و انتقال حرارت از رادیاتور به محیط، دمای آب گرم درون رادیاتور کاهش پیدا می‌کند و دوباره از طریق مدار برگشت آب مجددا به موتورخانه باز خواهد گشت و این عمل به صورت جابجایی یا تابشی توسط رادیاتورها محیط پیرامون را گرم می‌کنند.  

    در کل هر دو دستگاه کار گرم کردن محیط را انجام می‌دهند اما تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و بستگی به بودجه‌ی شما و محیط خانه‌ای که در آن زندگی می‌کنید دارد. البته که در بعضی از خانه‌های نو ساز رادیاتورها به صورت پکیجی به کار گرفته شده و در صورت نبود رادیاتور، می‌توانید یک شوفاژ برقی بسیار مطمئن خریداری کنید. 

    این نکته را حتما در نظر بگیرید که از شوفاژ برقی در مکان‌هایی استفاده می‌شود که لوله کشی گاز انجام نشده و سیستم رادیاتور و پکیج و یا بخاری به کار نرفته باشد.  

     

    مهم‌ترین نکات برای خرید شوفاژ برقی 

    مهم‌ترین نکات برای خرید شوفاژ برقی 

    عوامل بسیار زیادی در خرید شوفاژ برقی نقش دارند که هر کدام در نوع خود می‌تواند مهم باشد. عواملی مثل نوع شوفاژ برقی، برند شوفاژ، اندازه و متراژ اتاق‌ها، برچسب انرژی، خدمات پس از فروش و قدرت شوفاژ می‌تواند در کیفیت شوفاژ برقی تاثیر گزار باشند. 

    همچنین اجزای سازنده شوفاژ برقی در تعیین قیمت نقش بسزایی دارند. پایه‌ها، المنت‌های حرارتی، کلیدهای برق، بدنه‌ی شوفاژ، سیال، کابل رابط، ترموستات، فن گردش هوا و قسمت حوله خشک آن از اجزای اصلی و مهم شوفاژ برقی هستند.   

    خریدن شوفاژ برقی کم مصرف به این راحتی که فکر می‌کنید نیست چرا که اگر از ویژگی‌های آن خبر نداشته باشید، امکان دارد که خریدی ناموفق و بی ارزش را برای شما در پی داشته باشد.  

    در ادامه به عواملی می‌پردازیم که نقشی حیاتی به عنوان راهنمای خرید شوفاژ برقی برای شما ایفا می‌کند که دانستن آن‌ها برای خرید کاملا الزامی است. 

     

    1. جنس شوفاژ 

    در واقع جنس اکثر شوفاژ برقی‌هایی که تا به امروز ساخته شده از جنس آلمینیوم است. آلمینیوم بعد از طلا، نقره و مس چهارمین رسانای برتر گرمایی است که انتقال گرما به محیط را به خوبی می‌تواند انجام دهد. این نکته را هم فراموش نکنید که بدنه‌ی آلمینیوم در برابر هر گونه ضربه محکم است و از نظر اقتصادی بسیار به صرفه‌تر از باقی جنس‌ها است.  

     

    1. توان گرمایشی 

    توان گرمایشی رادیاتورهای برقی بر اساس تعداد پره‌های آن‌ها با یکدیگر متفاوت بوده و حتما باید در هنگام خرید متناسب با متراژ اتاق و فضای مورد استفاده اقدام به خرید کنید و هرچه توان گرمایشی شوفاژ برقی بیشتر باشد مصرف برق آن نیز بیشتر خواهد بود.  

     

    1. تعداد پره‌ها 

    هر چقدر مساحت محیط مورد نظر بیشتر باشد، به شوفاژ برقی با تعداد پره‌های بیشتر نیاز دارید. البته همانطور که اشاره شد، هر چقدر توان گرمایشی شوفاژ بیشتر باشد، مصرف برق هم بیشتر خواهد بود و بدین منظور شوفاژهای با تعداد پره‌های بیشتر، گرمای بیشتری را به محیط انتقال داده و مصرف برق را افزایش خواهد داد.  

    اما بهتر است بدانید که انواع شوفاژهای برقی با یکدیگر متفاوت هستند و بستگی به محیطی دارد که می‌خواهید شوفاژ برقی در آن استفاده کنید.  

     

    1. ترموستات‌های ایمن 

    شوفاژهای برقی همچون بخارهای برقی دارای یک ترموستات ایمنی با قابلیت تنظیم حرارت داخلی هستند. وظیفه‌ی این ترموستات‌ها تنظیم دمای شوفاژ است. این ترموستات‌های ایمنی، زمانی که دمای محیط افزایش می‌یابد، فرایند داخلی شوفاژ برقی را تحت کنترل می‌گیرند و از گرمای بیش از اندازه‌ی این وسیله جلوگیری خواهند کرد.  

     

    1. سیستم قطع اتوماتیک 

    سیستم قطع خودکار یکی از بهترین ویژگی‌های شوفاژ برقی است که در نوع خود می‌تواند کمک بسیاری به کاربران بکند. بعضی اوقات ( اللخصوص در شهرهای با آب و هوای بسیار سرد ) امکان دارد که ساعات زیادی از روز را مجبور شوید شوفاژ برقی را روشن بگذارید تا دمای محیط گرم بماند.  

    اگر به شوفاژ برقی فشار بیاید و یا بر اثر قطعی برق شوفاژ خاموش بشود، در هر صورت سیستم قطع خودکار از وقوع هر گونه نارسایی برق پیشگیری کرده و شما را از محتمل شدن به هزینه‌های بسیار سنگین نجات خواهد داد.  

     

    1. امکانات مخصوص 

    فن گردش هوا، جای حوله خشک کن، صفحه نمایشگر، محفظه مخصوص جمع کردن سیم برق و سیستم ضد انجماد از جمله امکانات جانبی هستند که بعد از خرید شوفاژ برقی می‌توانید از آن بهره مند شوید.  

     

    مزایای شوفاژ برقی 

    قطعا هیچ چیز کامل نیست و هر دستگاهی مزایا و معایت خاص خود را دارد. مزایایی که به عنوان راهنمای خرید شوفاژ برقی به شما کمک خواهد کرد را می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.  

    • کاربری آسان 

    • سرویس و نگهداری ارزان 

    • سازگاری با محیط زیست 

    • روغن دائمی و بدون نیاز به تعویض 

    • نصب راحت 

    • تنوع در اندازه 

    • عدم نیاز به گاز 

     

    معایب شوفاژ برقی 

    شوفاژ برقی در کنار مزیت‌های زیادی که دارد، به عنوان یک خریدار باید معایب آن را به منظور تکمیل راهنمای خرید شوفاژ برقی خود حتما بدانید. معایبی همچون:  

    • کم بودن توان و قدرت گرمایش  

    • مصرف بالای برق 

    • نیازمند به سیستم الکتریکی پر قدرت 

    • عدم تطبیق با سیم کشی‌های قدیمی ساختمان 

    • صدای گوش خراش فن ( البته در بعضی از مدل‌های فن دار ) 

    • نیاز به عایق کاری مداوم  

    • ایجاد رطوبت بسیار کم 

    • تولید انرژی گرمایی زیاد 

     

    در کنار تمامی این معایب لازم است به دو مورد مهم دیگر اشاره کنیم مثل هزینه و امنیت پایین. هزینه‌ی هر شوفاژ برقی با یکدیگر متفاوت است اما قیمت نسبتا بالای آن شاید باعث بشود که از خرید آن صرف نظر کنید. و همچنین امنیت آن در گرو رعایت کردن عوامل مهمی مثل سیم کشی کردن برق به شیوه‌ی صحیح است.  

    در صورت سیم کشی کردن برق به طرز کاملا اشتباه، صدمات بسیار جبران ناپذیری همچون برق گرفتی، اتصالی کردن پریز برق و حتی مرگ به وجود آید. به منظور اجتناب کردن از این مسئله، بهتر است که حتما برای نصب شوفاژ برقی از متخصصان و نصابان بسیار با تجربه و حرفه‌ای کمک بگیرید.  

     

    انواع شوفاژ برقی 

    به منظور تکمیل راهنمای خرید شوفاژ برقی، باید ذکر کرد که مدل‌های بسیار زیادی از شوفاژ برقی‌های پیشرفته روز دنیا در بازار موجود هستند ولی جدا از تفاوت شرکت‌های سازنده آن‌ها، ظاهر هر کدام از شوفاژ برقی‌ها با یکدگیر فرق می‌کند. شوفاژهای برقی را بر اساس شکل ظاهری می‌توان به 3 دسته تقسیم کرد.  

     

    1. شوفاژ برقی افقی 

    تمامی شوفاژ برقی‌های افقی عرض بیشتری نسبت به ارتفاع خود دارند. از این شوفاژ برقی‌ها می‌توان در همه جا همچون خانه و محل کار خود استفاده کرد و باید بر روی دیوار نصب بشوند.  

     

    1. شوفاژ برقی عمودی  

    حداکثر ارتفاعی که در بازار از این مدل شوفاژها پیدا می‌شود تا 1 متر و 80 سانتی است. این مدل شوفاژهای برقی در محیط‌های کوچک بسیار کاربردی هستند و می‌توانند دمای هوا را خیلی سریع و راحت گرم کنند.  

     

    1. شوفاژ برقی قرنیزی  

    همانطور که از اسم این شوفاژها پیدا است به اندازه‌ی یک قرنیز می‌توانند برای شما کار کند. این مدل بیشتر برای یک سری از مکان‌های خاص خانه مثل آشپزخانه یا سالن پذیرایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و حداکثر ارتفاعی که شوفاژهای برقی قرنیزی می‌توانند داشته باشند، تا سقف 40 سانتی متر است.  

     

    عوامل موثر در انتخاب سایز شوفاژ‌ها 

    در راهنمای خرید شوفاژ برقی خود حتما باید سایز شوفاژ برقی مناسب را با شرایط زیر در نظر بگیرید:  

    1. آب و هوا  

    آب و هوای محل زندگی شما نقش تعیین کننده در جهت انتخاب شوفاژ برقی دارد زیرا هر چه در منطقه‌ی سردتری زندگی کنید، نیاز به شوفاژ برقی با پره‌های بیشتر و توان گرمایشی بالاتری خواهید داشت. اما اگر چنان چه در شهری با آب و هوای معتدل زندگی می‌کنید، نیاز به یک شوفاژ برقی با پره‌های کمتر و سایز کوچک‌تر خواهید داشت.  

    به عبارتی هر جه در منطقه‌ی سردتری زندگی می‌کنید، نیاز به شوفاژ برقی بزرگ‌تری خواهید داشت.  

     

    1. ابعاد خانه  

    سرمای محیط رابطه‌ی مستقیمی با متراژ خانه دارد بدین معنی که هر چه محیط بزرگ‌تر باشد، هوای سرد بیشتری را می‌توان حس کرد. پس از این منظر، هر چه ابعاد خانه‌ی شما بزرگ‌تر باشد، شوفاژ برقی بزرگ‌تری هم به کار شما می‌آید. این نکته را فراموش نکنید که بهتر است برای انتخاب یک شوفاژ برقی مناسب، اندازه‌ی محیط را دانسته و از یک متخصص جهت راهنمای شما کمک بگیرید.  

     

    1. ساختار ساختمان  

    عواملی مثل ارتفاع و تعداد و نوع پنچره‌ها در انتخاب یک شوفاژ کاملا دخیل هستند. ساختمان‌هایی که دارای ارتفاع زیاد هستند، دارای هوای سردتری نسبت به ساختمان‌هایی با ارتفاع کم هستند و یک شوفاژ متناسب با محیط ساختمان می‌تواند جوابگوی نیاز شما باشد.  

    در ضمن، اگر ساختمان شما دارای تعداد پنجره‌های زیادی است و یا پنجره‌ها از نظر عایق بندی مناسب نیستند، گردش هوای سرد در خانه‌ی شما بیشتر خواهد بود و شما باید در خرید شوفاژها سایز بزرگ را انتخاب کنید تا محیط مورد نظر شما گرمای بیشتری به شما تقدیم کند. 

     

    1. جنس و ضخامت دیوار  

    گرم کردن خانه‌ها بستگی به ضخامت دیواره‌ها با شرایط متفاوتی دارد زیرا در جایی که شوفاژها را نصب می‌شود اگر ضخامت دیوارها زیاد باشد از هدر رفتن انرژی جلوگیری می‌کند و حتی سبب صرفه جویی در مصرف برق می‌شود. اما اگر ضخامت دیوارها کم باشد می‌‌تواند انرژی مصرف شده برای گرم کردن محیط هدر برود و آن وقت شما با هزینه‌ی بسیار چشمگیر برق مواجه خواهید شد.  

     

    سخن پایانی

    فروشگاه‌ هزارنقش می‌تواند به شما در کسب تمامی اطلاعات مربوط به شوفاژ برقی از جمله مزایا، معایب و ویژگی‌های آن به عنوان یک راهنمای خرید شوفاژ برقی مطمئن به شما کمک بکند تا بتوانید بهترین شوفاژ برقی را خریداری کنید.  

    0 دیدگاه

    مقالات مرتبط

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر