همه چیز در مورد دستگاه مخلوط کن

همه چیز در مورد دستگاه مخلوط کن

زمان مطالعه:

تاریخ بروزرسانی: 19 فروردین , 1402

دسته بندی: خانه و آشپزخانه,راهنمای خرید

آنچه در این مقاله میخوانید

    بگویید ببینم بنظر شما در یک روز گرم تابستانی چه چیزی بیشتر از همه می‌چسبد؟ میلک شیک شکلاتی؟ یک اسموتی خنک و جذاب یا همان آب طالبی، یار قدیمی و نوستالژیک خودمان؟

    احتمالا با خودتان میگویید که ای بابا، چه کسی حال دارد در یک روز گرم تابستانی، کولر و فضای دلچسب خانه را رها کند و به کافه برود؟ من برای شما راهکاری دارم که بدون نیاز به ترک منزل و پرداخت هزینه‌های اضافی، تمام این نوشیدنی‌های خوشمزه را در خانه و با دست خودتان درست کنید و لذتش را ببرید. بله درست حدس زدید، پیشنهاد من خرید یک دستگاه مخلوط‌کن است. اگر میخواهید با این دستگاه جذاب و کاربردی بیشتر آشنا شوید، دستتان را به دست من بدهید تا با هم پیش برویم!

     

    مخلوط کن چیست؟

    این دستگاه همانطور که از نامش مشخص است، برای مخلوط کردن و هم‌‌زدن انواع مواد غذایی، آسیاب دانه‌ها و درست‌کردن انواع نوشیدنی‌های تابستانی، معجون، شیک‌ها و... استفاده شده و کاربرد دارد.

     

    انواع مخلوط کن بر اساس کارایی

    مخلوط کن‌ها بر اساس نوع کارکردشان به دو دسته‌ی تک کاره(تک منظوره) و چندکاره (چند منظوره) تقسیم می‌شوند.

     

    مخلوط کن تک‌کاره

    احتمالا این مدل مخلوط‌کن‌ها را در جهیزیه مادرتان دیده باشید. این دستگاه‌ها از یک پارچ شیشه‌ای یا از جنس پلاستیک فشرده که بر روی بدنه قرار میگیرد، تشکیل‌شده‌اند و به عنوان یک آبمیوه‌گیری قدرتمند در آشپزخانه استفاده میشوند‌‌. شما میتوانید انواع میوه‌ها را در پارچ بیندازید تا به آب‌میوه تبدیل شود. البته برای میوه‌هایی مانند سیب و هویج نیاز به یک‌سری تجهیزات دارند که در برخی از مدل‌ها دیده می‌شود.

     

    مخلوط کن تک منظوره چه مزایا و معایبی دارد؟

    مزایا:

    • قیمت مناسب
    • ابعاد کوچک و جمع‌وجور
    • قابلیت درست کردن انواع آب‌میوه و اسموتی

     

    معایب:

    • این نوع مخلوط‌کن‌ها به آسیاب و خردکن مجهز نیستند‌
    • سرعت و قدرت مدل‌های چندکاره بیشتر از این مخلوط‌کن‌هاست‌.

     

    مخلوط‌کن‌های چندکاره

    این دستگاه‌ها نه تنها برای آبمیوه‌گیری، بلکه برای خرد کردن مواد غذایی و آسیاب دانه‌ها، ادویه‌جات، مغزها و... به کار می‌روند. مخلوط کردن مواد غذایی نیز یکی دیگر از کاربردهای آن‌هاست.

    در ادامه با مزایا و معایب مخلوط کن‌های چندکاره آشنا می‌شویم:

    مزایا:

    • کاربرد این نوع مخلوط‌کن‌ها بسیار گسترده است و شما را از خرید دستگاه‌های متنوع، بی‌نیاز می‌کند.
    • سرعت و قدرت این مخلوط کن‌ها عالیست.
    • اکثر مخلوط‌کن‌های چندکاره دارای موتورهای پرقدرت و تیغه‌های تیزی هستند که دوام بالایی دارند.

     

    معایب:

    • قیمت بالا
    • نسب به مدل‌های تک‌کاره فضای بیشتری را اشغال می‌کنند.
    • بعضی از مدل‌های این نوع مخلوط‌ کن صدای زیادی تولید می‌کنند و قدرت کافی برای برخی کارها مانند خردکردن یخ را ندارند.

     

    منظور از مخلوط کن تک‌نفره و مسافرتی چیست؟

    مخلوط‌کن‌های تک‌نفره دارای ابعاد کوچک‌ و جمع‌و‌جورتری هستند و میتوانند برای یک الی دو نفر، نوشیدنی آماده کنند. برخی از این دستگاه‌ها از تیغه‌های قدرتمندی برخوردارند که برای خردکردن یخ و میوه‌های یخ‌زده بسیار مناسب است.

    از مزایای این نوع مخلوط‌کن‌ها میتوان به سرعت بالا، اشغال‌نکردن فضای کابینت، قیمت مناسب و ایمنی بالا به دلیل دسترسی نداشتن به تیغه‌ها اشاره کرد.

    البته این دستگاه‌ها بدون نقطه ضعف نیستند. از نقاط ضعف مخلوط‌کن‌های تک‌نفره میتوان موارد زیر را نام برد:

    • شستشوی دشوار
    • امکان نشتی از دستگاه
    • امکان باقی ماندن مواد غذایی در دستگاه
    • قدرت و توان مصرفی کم

    و اما مخلوط‌کن‌های مسافرتی! این محصولات به تازگی وارد بازار شده و یکی از جدیدترین انواع مخلوط‌کن است. اگر شما عاشق سفر هستید پیشنهاد میکنم حتما یکی از این دستگاه‌ها تهیه کنید.

    مخلوط‌کن‌های مسافرتی بسیار کوچک و جمع‌وجور بوده و به راحتی در ساک یا چمدان جای می‌گیرند. این دستگاه‌ها دارای باتری قابل شارژ هستند و علاوه بر تهیه نوشیدنی، برای نگهداری مواد غذایی در سفر استفاده می‌شوند.

    گنجایش کم، نداشتن توان کافی برای خرد کردن مواد غذایی سخت و سرهم‌بندی نه چندان ساده، از معایب این دسته از مخلوط‌کن‌هاست.

     

    یک مخلوط کن ایده‌آل چه ویژگی‌هایی دارد؟

    • وزن سبک از مهم‌ترین ویژگی‌های این دستگاه است. هرچه وزن دستگاه سبک‌تر باشد، سر و صدای کمتری نیز تولید می‌کند.
    • بهتر است مخلوط‌کن دو تیغه‌ی آسیاب داشته‌باشد تا برای خردکردن مواد به مشکل برنخورید.
    • مخلوط‌کن‌های باکیفیت دارای قابلیت تنظیم سرعت هستند که کار شما را ساده‌تر می‌کنند. این وظیفه توسط ولوم چرخشی که روی بدنه‌ی دستگاه تعبیه شده، انجام میشود.
    • جنس پارچ مخلوط‌کن بهتر است پلاستیکی باشد تا شیشه‌ای. زیرا سبک‌تر است و احتمال شکستن ندارد.
    • توان مصرفی و قدرت موتور بالا یکی دیگر از خصیصه‌های مخلوط کن حرفه‌ای است. این ویژگی باعث می‌شود که سرعت خردکردن و مخلوط کردن مواد غذایی بالاتر برود.
    • برخی از موادغذایی مانند گردو،پس از آسیاب‌شدن به کف ظرف می‌چسبد. تیغه‌های آسیابی که ۴ لبه‌ی عمودی و افقی دارند میتوانند این مواد ته‌نشین‌شده کف ظرف را هم مخلوط کنند.
    • اگر قطعات دستگاه جداشوند شستشوی آن برای شما ساده‌تر خواهد بود.
    • قفل ایمنی میتواند خیال شما را از بابت کار نکردن دستگاه هنگامی که به درستی روی بدنه‌اش قرار نگرفته، راحت کند. با وجود این قابلیت، دستگاه تنها درصورتی شروع به کار می‌کند که همه‌ی قطعات به درستی سر جایشان قرارگرفته باشند.

     

    بخش‌های مختلف یک مخلوط کن

    از بخش‌های مختلف مخلوط کن میتوان به بدنه‌ی اصلی، ظرف مدرج، پارچ، تیغه، آسیاب، واشر درب پارچ و صفحه تیغه رنده‌ای اشاره کرد. در ادامه، برخی از این موارد را مختصراً برایتان توضیح خواهیم داد.

     

    تیغه

    تیغه‌های مخلوط‌کن باید از جنس استیل ضدزنگ باشند تا به مرور زمان کُند نشوند. تیغه‌های این دستگاه به دو دسته تقسیم میشوند: تیغه‌های خردکن و تیغه‌هایی که به صورت تکی در وسط پارچ قرار گرفته و برای مخلوط کردن استفاده می‌شوند.

     

    بدنه اصلی دستگاه

    مهم‌ترین قسمت هر مخلوط کن، بدنه‌ی اصلی آن است که موتور دستگاه را در خود جای داده‌است. دکمه‌ها یا ولوم چرخشیِ تغییر سرعت نیز روی این قسمت قرار گرفته‌اند.

    جنس بدنه‌ی مخلوط‌کن اهمیت زیادی دارد. زیرا باید به اندازه‌ی کافی قوی و مقاوم باشد که وزن سایر قسمت‌ها را روی خودش تحمل کند. معمولا بدنه‌هایی که از جنس استیل هستند طرفداران بیشتری دارند.

     

    ظرف مدرج

    ظرف مخصوصی که روی بدنه‌ی دستگاه نصب شده و انواع تیغه‌های خردکن روی آن نصب میشود، ظرف مدرج نام دارد. این ظرف، درواقع محل قراردادن مواد غذایی برای خردکردن است که روی آن درجه‌بندی شده تا بتوانید مقدار تقریبی مواد غذایی را متوجه شوید‌‌.

    بهترین جنس برای ظرف مدرج، استیل و یا شیشه است. اما جنس پلاستیکی نیز در بازار به فروش میرسد و طرفداران زیادی هم دارد.

     

    پارچ مخلوط کن

    ظرف مدرجی شبیه به پارچ آب که روی بدنه نصب شده و برای درست کردن انواع نوشیدنی‌ها از آن استفاده می‌شود.

    پارچ مخلوط‌کن در انواع پلاستیکی و شیشه‌ای به بازار عرضه می‌شود که هرکدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. مثلا، پارچ پلاستیکی سبک‌تر و مقاوم‌تر است اما پس از مدتی کدر شده و خط و خش برمیدارد.

     

    نکات مهم قبل از خرید دستگاه مخلوط کن

    هدف اصلی از نگارش این بلاگ این است که به شما کمک کند بهترین نوع مخلوط‌کن را بشناسید. تا اینجا با ویژگی‌های یک مخلوط کن مناسب، انواع آن و بخش‌های مختلف دستگاه آشنا شدید. اما سوال اساسی این است که هنگام خرید مخلوط کن چه مواردی را باید در نظر گرفته و به آن‌ها دقت کنیم؟ برای پاسخ به این سوال به باقی متن دقت کنید.

     

    انتخاب نوع دستگاه

    سبک زندگی شما چگونه است؟ معمولا با چه وسایلی آشپزی میکنید؟ آیا غذاساز، دستگاه خردکن یا آسیاب در آشپزخانه‌تان به چشم می‌خورد؟

    اگر این دستگاه‌ها را دارید و تنها کمبود یک دستگاه برای تهیه آب‌میوه و اسموتی در آشپزخانه‌تان حس می‌شود، نیازی نیست برای خرید یک مخلوط‌کن چندکاره هزینه کنید. اما اگر میخواهید به صورت جداگانه دستگاه رنده برقی، آسیاب و... را خریداری کنید پیشنهاد میکنم یک مخلوط کن چندمنظوره بخرید تا هم از لحاظ هزینه و هم از لحاظ فضای نگهداری وسیله‌ها، صرفه‌جویی کرده باشید. البته قبل از هرچیز بودجه‌تان را مدنظر قرار دهید‌.

     

    لوازم جانبی مخلوط کن

    تعداد تیغه‌ها، ظروف و... در یک مخلوط کن میتواند کارایی و در نتیجه قیمت آن را افزایش دهد. البته فراموش نکنید که اگر از تمام ظروف و قابلیت‌های مخلوط‌کنی که خریداری میکنید استفاده کنید، کمی افزایش قیمت ارزشش را خواهد داشت. زیرا شما در واقع چند دستگاه را خریداری کرده‌اید‌.

     

    قابلیت تنظیم سرعت

    شاید با خود فکر کنید که سرعت مخلوط کن یک مسئله‌ی بی‌اهمیت است. اما باید بدانید که میزان سرعت بر کیفیت مواد غذایی تأثیر مستقیم دارد. هرچه سرعت موتور بالاتر باشد آبمیوه‌های لذیذتر و ادویه‌های دانه‌ریزتری خواهید داشت.

    از طرفی بهتر است دستگاهتان قابلیت تنظیم سرعت داشته‌باشد تا بتوانید تسلط بیشتری روی کارتان داشته‌باشید. معمولا مخلوط‌کن‌های خانگی ۱۸۰۰۰ تا ۲۳۰۰۰ دور در دقیقه سرعت دارند.

     

    توان مصرفی

    بهترین توان مصرفی برای مخلوط کن‌های خانگی ۵۰۰ تا ۸۰۰ وات است.

    اگر توان دستگاه، بیش‌از اندازه بالا باشد سبب افزایش هزینه برق مصرفی و لرزش دستگاه میشود که البته این مشکل با استفاده از پایه‌های ضدلغزش، قابل حل است.

     

    قابلیت پالس

    با استفاده از این قابلیت، شما میتوانید عملکرد مخلوط کن را به تسلط خود دربیاورید. به اینصورت که با نگه‌داشتن دکمه‌ی پالس، دستگاه در حداکثر سرعت خود به کار افتاده و پس از رها کردن دکمه، از حرکت می‌ایستد.

    این قابلیت برای زمانی که میخواهید در مدت‌زمان محدود، مواد غذایی را به اندازه‌های خاصی خرد کنید بسیار مفید است.

     

    کلام آخر

    مخلوط کن یکی از لوازم خانگی است که وجودش در آشپزخانه مایه‌ی شادی و لذت اعضای خانواده میشود. شما میتوانید هر زمان که هوس کردید بساط نوشیدنی و دسر را راه بیندازید و از بی‌نیازی‌تان نسبت به کافه‌ها غرق لذت شوید.

    در این مقاله ما تمام نکاتی که برای خرید یک مخلوط کن ایده‌آل نیاز دارید را بیان کرده‌ایم. پس درنگ نکنید و پاشنه‌ی درب فروشگاه هزارنقش را برای خرید این دستگاه از جا دربیاورید.

    0 دیدگاه

    مقالات مرتبط

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر