آنچه در این مقاله میخوانید
راهنمای خرید سماور برقی میخواهد توجه شما را به خاطرات نوستالژیک گذشته جلب کرده و آنها را با تکنولوژی امروزه عجین کند. این بلاگ جذاب - یا همان راهنمای خرید بهترین سماور برقی - در مورد یکی از دستگاههای قدیمی و پر صلابت است که همواره مانند یک فرد عصبانی و دستبه کمر زده، گوشهی خانههامان ایستاده بود. بله، درست حدس زدید، آقای سماور!
اگر یادتان باشد در گذشتههای نه چندان دور، سماورهای گازی پای ثابت هر خانهای بودند و نمیتوانستید مادربزرگها را از کنار آنها تکان دهید. با وجود آنها همیشه بساط چای تازهدم به راه بود و عطر چای در خانه میپیچید. با پیشرفت تکنولوژی وظهور مدرنیته، کم کم این وسیله از دکوراسیون خانهها حذف شد و جای خود را به چایساز و کتری برقی داد.
اما از آنجایی که هیچکدام از این دستگاهها نتوانست جای خالی سماور گازی را پر کند، تولیدکنندگان تصمیم گرفتند همان ایدهی قدیمی را با تکنولوژیهای بهروز ترکیب کنند و یک دستگاه فوقالعاده بسازند که امروزه به آن سماور برقی میگویند. در این بلاگ قصد دارم شما را با نکات خرید سماور برقی و ضرورت خرید آن آشنا کنم. پس جایی نروید و چند دقیقهای از وقتتان را به من اختصاص دهید.
سماور برقی چیست؟
سماور برقی دستگاهی مخصوص جوشآوردن آب است که از طریق المنتی که در زیر آن قراردادهشده، آب را به جوش میآورد. سپس شما میتوانید قوری خود را روی آن قرار دهید تا چای دم بکشد.
ضرورت خرید سماور برقی
چرا باید سماور برقی بخریم؟ آیا خرید این وسیله برای جهیزیهی عروس لازم و ضروری است؟
به نظرم بهترین کار این است که شما را با مزایای این دستگاه و تفاوتهای آن با سماور گازی آشنا کنم. سپس خودتان تصمیم بگیرید که تا چه اندازه به خرید آن نیاز دارید.
سماوربرقی بخریم یا سماور گازی؟
- سرعت سماور برقی در به جوشآوردن آب در مقایسه با سماور گازی بسیار بیشتر است. اگر شغلتان به گونهای است که باید صبح زود از خواب بیدار شوید و معمولا به خاطر چند دقیقه بیشتر خوابیدن قید چای و صبحانه را میزنید، راهنمای خرید سماور برقی پیشنهاد میکند این دستگاه را خریداری کنید تا در عرض چند دقیقه چای یا قهوهتان را آماده کند.
- در مناطقی که گازکشی انجام نشده و نمیتوانید از سماورگازی بهره ببرید، خرید سماور برقی یک گزینهی مناسب است.
- احتمالا با خود فکر میکنید که سماور برقی هزینهی بیشتری نسبت به نوع گازی روی دستتان میگذارد. این فرضیه میتواند درست یا غلط باشد و به نوع سماور برقی که خریداری میکنید و میزان مصرف روزانهتان بستگی دارد. برخی از سماورهای برقی مصرف بهینهای دارند و برق چندانی مصرف نمیکنند. همچنین این محصولات دارای قابلیت قطع اتوماتیک هستند که پس از چندساعت گرمنگهداشتن آب، به طور خودکار خاموش شده و از مصرف بیشاز اندازه انرژی جلوگیری میکنند.
- اگر مصرف چای یا دمنوش روزانهتان بالاست و به دلیل پذیرایی از مهمانهای متعدد مجبورید مدام سماور را روشن نگهدارید پیشنهاد میکنم سماور گازی خریداری کنید تا هزینه برق مصرفیتان زیاد نشود.
مهمترین نکات خرید سماور برقی
مسلما هر سماور برقی برای ما و شرایط خانوادهمان مناسب نیست و در خرید آن، باید به یکسری نکات دقت کنیم. به همین دلیل راهنمای خرید بهترین سماور برقی لیستی از نکات مهم خرید سماور برقی برای شما تهیه کرده که در انتخاب یک دستگاه بینظیر و متناسب با شرایطتان به شما کمک میکند.
گنجایش سماور برقی
گنجایش و ظرفیت سماور برقی یکی از مهمترین نکاتی است که در خرید این دستگاه باید به آن توجه کنید. سماورهای برقی در ظرفیتهای ۲ تا ۵ لیتری و در برخی موارد نادر تا ظرفیتهای ۱۰ لیتری تولید میشوند.
اگر شما یک خانواده کمجمعیت هستید و مصرف روزانه چایتان کم است سماوری ۳ لیتری برای شما مناسب است.
میزان مصرف انرژی
دومین نکتهای که میتواند در انتخاب شما تأثیرگذار باشد، توجه به مصرف بهینهی سماور برقی است. راهنمای خرید سماور برقی توصیه میکند که حتما به برچسب مصرف انرژی روی محصول دقت کنید و دستگاهی با مصرف برق پایین انتخاب کنید. در غیر اینصورت ممکن است در درازمدت هزینههای برق مصرفی برایتان نگرانکننده شود.
سیستم گرم نگهدارنده
به یاد داشتهباشید که قابلیت گرم نگهداشتن آب جوش در مدت طولانی، یکی از مزایای سماور برقی است. پس دقت کنید مدلی که خریداری میکنید از این قابلیت برخوردار باشد.
این سیستم، آب جوش را در مدت زمان بیشتری گرمنگهمیدارد و در بعضی مدلها شما قادرید درجه حرارت آب را هم تنظیم کنید.
بررسی جنس بدنه دستگاه از نظر راهنمای خرید سماور برقی
جنس بدنهی سماورهای برقی اهمیت زیادی دارد زیرا میتواند روی سلامت خانوادهمان تأثیرگذار باشد. سماورهای گازی در گذشته معمولا از بدنهی برنجی درست میشدند و کیفیت بالایی داشتند. اما در تولید سماورهای برقی، امروزه بیشتر از جنس استیل، شیشه و آلیاژ برنج استفاده میشود.
برخی از مدلهای سماور برقی نیز از ترکیب استیل و شیشه یا شیشه و پلاستیک برای ساخت بدنه استفاده کردهاند. در حالت کلی بدنهای که از آلیاژبرنج ساختهشده باشد برای سلامتی مفید است و کیفیت بالاتری نسبت به سایر جنسها دارد. شیشه و پیرکس نیز برای سلامتی خطری ندارند اما احتمال شکستن آنها چیزی است که باید در نظر بگیرید.
طراحی شیر سماور
طراحی شیر سماور معمولا به دو صورت انجام میشود که در این بخش از راهنمای خرید سماور برقی آنها را بررسی میکنیم.
- شیرهایی که به چپ یا راست میچرخند و پس از بازگرداندن به حالت اولیه، جریان آب قطع میشود.
- شیرهایی که باید آن را با دست نگهدارید تا جریان آب جوش جاری شود. پس از رها کردن شیر، به صورت خودکار به حالت اولیه برگشته و جریان آب نیز قطع میشود.
معمولا شیرهای نوع دوم ایمنی بالاتری دارند و احتمال چکهکردن و باز ماندن آن کمتر است. به همین دلیل در ساخت سماورهای برقی بیشتر از آنها استفاده میشود.
جنس دسته
در کار با دستگاههای برقی، آب جوش و دستگاههایی که حرارت از خود ساطع میکنند، جنس دستهها اهمیت بالایی دارد. این نکته را یکبار که دستتان جلیز صدا کند و بسوزد به خوبی متوجه میشوید!
دستههای سماور برقی لازم است که از جنس نسوز و مواد باکیفیتی تولید شدهباشند تا داغ نشده و آسیبی به شما وارد نکنند.
قابلیت خاموشی خودکار
این قابلیت در بیشتر سماورهای برقی موجود در بازار دیده میشود و در کنترل هزینههای برق مصرفی بسیار کمککننده است. این دستگاهها پس از مدتی بدون استفاده ماندن، به صورت اتوماتیک خاموش میشوند.
البته در مدلهای پیشرفتهتر شما میتوانید زمان خاموشی را تنظیم کنید. برای مثال تعیین کنید که سماور برقی یک ساعت دیگر به صورت خودکار خاموش شود.
پوشش بدنه
قبول دارید که سماور برقی باید پوشش بدنهی مناسبی داشتهباشد؟ پوشش بدنه کمک میکند دستگاه ظاهر زیبایی داشته و با دکوراسیون منزل هماهنگ شود. معمولا در تولید سماور برقی از پوشش بدنهی استیل ضدزنگ، شیشه یا نیکل-کروم استفاده میشود.
پرطرفدارترین سماورهای برقی از نظر راهنمای خرید سماور برقی، آنهایی هستند که بخش بالایی آنها از شیشه درست شده و شما میتوانید جوشش هیجانانگیز آب را مشاهده کنید. سماورهایی که بدنهشان با پوششی از آلیاژهای مختلف مانند استیل پوشانده میشود نیز پرفروش هستند.
برخورداری از سینی چکهگیر
همیشه این امکان وجود دارد که در حین پر کردن لیوان یا قوری از سماور برقی، یک یا دو قطره آب جوش هدر رود و روی پیشخوان کابینت بریزد. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است دستگاههایی را انتخاب کنید که سینی چکهگیر دارند.
در اینصورت تمام چکهها در سینی میریزد و شما مجبور نیستید مدام دستمال به دست بگیرید و روی کابینت را خشککنید.
نشان استاندارد
نشان استانداردی که روی محصول قرار میدهند مهر تأییدی بر کیفیت محصول و اعتبار شرکت سازندهی آن است. پس از آن غافل نشوید. یک سماور برقی باکیفیت باید از تمام استانداردهای بینالمللی و ایرانی بهرهمند باشد.
گارانتی و خدمات پس از فروش
راهنمای خرید بهترین سماور برقی پیشنهاد میکند محصولی را خریداری کنید که دارای گارانتی و ضمانتنامهی معتبر باشد. معمولا تمام تولیدکنندگان و شرکتهای شناختهشده برای محصولاتشان گارانتی و خدمات پس از فروش مناسب میگذارند.
سماور برقی باکیفیت از کجا بخرم؟
علاوه بر تمام نکاتی که گفتهشد، فروشگاهی که قصد دارید سماور برقی را از آن خریداری کنید هم مهم است. یک فروشگاه اصیل و معتبر اجناس فیک را به شما نمیفروشد و معمولا شما را به بهترین شکل راهنمایی میکند تا دستگاهی مناسب شرایط خود انتخاب کنید.
یکی از فروشگاههایی که کاملا مورد تأیید راهنمای خرید سماور برقی است و میتوانید به آن اعتماد کنید، فروشگاه بزرگ هزارنقش است. شما میتوانید به صورت حضوری به آن مراجعه کرده و یا به سایت آن سری بزنید و شیرینترین خرید اینترنتی خود را انجام دهید.
سخن پایانی
چای و نوشیدنیهای گرم در منزل هر ایرانی جایگاه ویژهای دارد و معمولا به عنوان اولین درمان برای سردرد و خستگی از آن استفاده میشود. سماور برقی دستگاهی است که میتواند آمادهکردن چای را سرعت ببخشد و در چند ثانیه، آب جوش را فراهم کند. به همین دلیل راهنمای خرید سماور برقی پیشنهاد میکند حتما یک سماور برقی در خانه داشتهباشید.
در این بلاگ که به عنوان راهنمای خرید بهترین سماور برقی شناخته میشود، تمام نکاتی که برای خرید این دستگاه نیاز دارید گفته و بررسی شدهاست. باشد که مورد قبول شما واقع شود و بتوانید از آن بهره ببرید.
سوالات متداول
- تفاوت سماور برقی با کتری برقی در چیست؟ کتری برقی هم برای جوش آوردن آب استفاده میشود، اما نمیتوان قوری را برای دمکشیدن روی آن قرار داد. از نظر گنجایش نیز ظرفیت سماور برقی بسیار بیشتر از کتری برقی است.
- تفاوت سماور برقی با چایساز در چیست؟ چایساز از دو بخش کتری و قوری تشکیل میشود و وظیفهی دمکردن چای را بر عهدهدارد. ظرفیت چایساز نیز از سماور برقی کمتر است. برخی از انواع چایساز که به چایساز ایستاده معروفند تا حدودی به سماور برقی شباهت دارند. با این تفاوت که سماور برقی قوری ندارد.