انواع شیرآلات ساختمانی و بهداشتی به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

انواع شیرآلات ساختمانی و بهداشتی به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

زمان مطالعه:

تاریخ بروزرسانی: 28 تیر , 1402

دسته بندی: دسته بندی اصلی مقالات

آنچه در این مقاله میخوانید

    انواع شیرآلات بهداشتی را میتوانیم از چندین لحاظ بررسی و دسته‌بندی کنیم. شاید با خودتان بگویید آشنایی با انواع شیرالات بهداشتی چه سودی برایمان دارد؟ اگر این سوال شما هم هست مشخص است تا به حال درگیر تعمیرات خانه و ساخت و ساز نشده‌اید. اما اگر کوچکترین مشکلی برای شیرآلات منزل‌تان پیش بیاید یا حتی بخواهید خانه‌ی جدیدی را از نو برای خود بسازید لازم است که با انواع شیرآلات ساختمانی آشنا باشید.

    محض یاداوری بگویم که درآمد بساز و بفروش‌ها بد نیست. با مطالعه‌ی این بلاگ و آشنایی با انواع شیرآلات بهداشتی و ساختمانی، اولین قدم را برای رسیدن به این شغل بردارید!

     

    انواع شیرآلات ساختمانی از چه لحاظ تقسیم‌بندی می‌شوند؟

    در ابتدا به نظر می‌آید که انواع شیرالات بهداشتی و ساختمانی بسیار گسترده هستند. اما میتوانیم تمام آن‌ها را با توجه به این چند مورد، طبقه‌بندی کنیم:

    • ساختار درونی شیرآلات
    • جنس و مواد اولیه به کار رفته در آن‌ها
    • طراحی شیرآلات بهداشتی
    • نوع کاربرد
    • محل نصب شیرالات

    در ادامه، انواع شیرآلات بهداشتی را با توجه به هرکدام از این موارد بررسی می‌کنیم.

     

    انواع شیرالات بهداشتی از نظر ساختار درونی

    شیرآلات بهداشتی از نظر ساختار درونی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

    • شیرآلات واشردار
    • شیرآلات بدون واشر

     

    شیرالات واشردار:

    این نوع شیرآلات در گذشته رواج بیشتری داشتند و فکر میکنم همه‌ی ما حداقل یک‌بار نام آن‌ها را شنیده‌باشیم.

    شیرآلات واشردار به آن دسته شیرهایی می‌گویند که برای آب‌بندی بهتر، یک واشر درون آن‌ها قرارداده‌شده.  جنس بدنه و مغزی شیرآلات واشردار از آلیاژ برنج، و جنس واشرها معمولا از پلاستیک است.

    باز و بسته‌کردن این شیرآلات معمولا به صورت چرخشی و با فشار دست انجام می‌شود. از معروف‌ترین انواع شیرآلات بهداشتی واشردار نیز میتوان به شیرآلات دو دستگیره اشاره کرد که همه‌ی ما با آن خاطره داریم. امروزه هم شیرآلات واشردار دو دستگیره در سبک کلاسیک تولید شده و طرفداران زیادی دارد.

     

    مزایا و معایب شیرالات واشردار

     

    مزایا:

    • قیمت مناسب
    • نصب و تعمیرات بسیار ساده که خودتان هم میتوانید آن را انجام دهید.
    • عیب‌یابی آسان( معمولا علت خرابی این دسته از شیرآلات، خرابی واشر است.)

     

    معایب:

    • باز و بسته‌کردن این شیرآلات گاهی اوقات زور زیادی می‌برد.
    • به علت سفت بسته‌نشدن دستگیره ممکن است شیر مدام چکه کند‌.
    • مغزی آن‌ها پس از مدتی هرز می‌شود.(به علت فشار زیاد برای محکم بستن شیر)
    • در این دسته شیرالات، آب بیشتر هدر می‌رود.

     

    شیرآلات بدون واشر:

    شیرآلات بدون واشر نسل جدید شیرآلات هستند که پس از شیرالات واشردار وارد بازار شده و به سرعت طرفداران زیادی پیدا کردند. در این محصولات از واشر استفاده نمی‌شود و ساختار متفاوتی دارند.

    شیرالات بدون واشر، خود به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند:

    • شیرالات پدالی
    • اهرمی
    • های تِک
    • شیرالات ترموستاتیکی

    در این قسمت قصد دارم هرکدام از انواع شیرآلات ساختمانی بدون واشر را به صورت مختصر برایتان توضیح دهم.

     

    شیرالات پدالی

    حتما در اماکن عمومی مانند مدارس، بیمارستان‌ها، ادارات و... با این دسته از شیرآلات مواجه‌شده‌اید. این محصولات دارای پدالی نزدیک به پای شما هستند. شما بدون آنکه نیاز باشد به جایی دست بزنید،پای خود را روی پدال می‌فشارید و پس از چندثانیه، آب از لوله بیرون می‌ریزد. آب جاری‌شده از این شیرآلات پس از رها کردن پدال، قطع میشود.

     

    مزایای شیرآلات پدالی

    • حفظ اصول بهداشتی
    • کاهش مصرف آب
    • کاهش مصرف برق(در مقایسه با شیرالات دیجیتالی که با برق کار می‌کنند.)

     

    شیرالات اهرمی

    امروزه در اکثر منازل و ساختمان‌ها از این دسته شیرالات استفاده می‌شود.اساس کار شیرالات اهرمی که به انواع شیرالات بهداشتی تک‌دسته یا تک‌دستگیره هم معروف هستند،  به این صورت است که دستگیره، روی یک بخش کروی شکل نصب شده و حول آن می‌چرخد. با چرخاندن دسته به چپ و راست، آب سرد یا گرم شده و با بالا یا پایین آوردن اهرم میتوانید جریان آب را قطع و وصل کنید.

    شاید برایتان جالب باشد که بدانید شیرالات اهرمی با نام‌های شیرآلات توپی، دیسکی و کارتریجی نیز شناخته می‌شوند. اما تفاوت کوچکی بین شیرالات اهرمی معمولی با شیرالات کارتریجی یا دیسکی وجود دارد. آن هم اینکه در شیرآلات کارتریجی به جای مغزی شیر از کارتریج با دیسک‌های سرامیکی استفاده می‌شود.

    از انواع شیرآلات بهداشتی اهرمی میتوانید در آشپزخانه، حمام، روشویی، توالت و... استفاده کنید و لذتش را ببرید.

     

    انواع شیرآلات بهداشتی های‌تک (High Tech)

    همان‌طور که از نام این دسته شیرآلات مشخص است در ساخت و تولید آن‌ها جدیدترین فناوری‌ها به کار رفته‌اند. از انواع شیرالات بهداشتی های‌تِک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

    • شیرالات لمسی
    • شیرآلات دیجیتالی
    • شیرهای سنسوردار

     

    شیرآلات لمسی

    به انواع شیرآلات بهداشتی که بدون هیچ دستگیره و تنها با لمس‌کردن یا به اصطلاح تاچ‌کردن نقاط خاصی در آن‌ها ‌جریان آب صورت می‌گیرد، شیرآلات لمسی می‌گویند.

    بهترین مکان برای به کارگیری شیرهای لمسی، آشپزخانه و ظرفشویی است.

     

    شیرالات دیجیتالی

    چه چیز جذاب‌تر از اینکه بتوانید دما و فشار آب خروجی را به دلخواه خودتان تنظیم کنید؟ با استفاده از انواع شیرآلات ساختمانی دیجیتالی و صفحه‌ای که روی آن‌ها تعبیه شده‌است این قابلیت امکان‌پذیر است.

     

    شیرهای سنسوردار

    شیرهای جذابی که به محض قراردادن دست در زیر لوله، باز شده و جریان آب را سرازیر می‌کنند، به شیرآلات سنسوردار یا شیرالات چشمی معروف هستند. از مزایای این محصولات صرفه‌جویی در مصرف آب و حفظ نکات بهداشت و سلامت است.

    از شیرالات چشمی در فرودگاه‌ها، ادارات، مدارس و... استفاده می‌شود.

     

    شیرهای ترموستاتیکی

    آیا در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که آب مدام داغ یا سرد می‌شود و حمام کردن و دسشویی ‌رفتن‌تان با اعمال شاقه است؟ پس بهترین انتخاب برای شما خرید شیرآلات ترموستاتیکی است.

     این محصولات از مغزی ترموستاتیک بهره‌مند هستند و میتوانند دمای آب را در بازه‌ی مشخصی ثابت نگه‌دارند. اساس کار این شیرآلات به گونه‌ای است که مغزی آن‌ها میزان مشخصی از آب سرد و گرم را با هم مخلوط می‌کند تا دمای آب بیشتر از ۳۵درجه نشود.

    بهترین مکان برای به‌کار‌گیری شیرآلات ترموستاتیکی، حمام و دستشویی است.

     

    انواع شیرآلات ساختمانی از نظر جنس

    تقریبا تمام انواع شیرآلات بهداشتی از آلیاژ برنج ساخته‌شده‌اند. اما میزان عناصر به کار رفته در این آلیاژ و مخصوصا عنصر سرب، عامل اصلی تفاوت جنس شیرآلات است.

    هرچه میزان سرب به کار رفته در آلیاژ برنج کمتر باشد شیرآلات، بهداشتی‌تر، مقاوم‌تر و بادوام‌تر خواهند بود.

    البته شیرآلاتی نیز وجود دارند که از جنس مس،برنز، پلاستیک و یا استیل ضدزنگ تولید میشوند. هر کدام از این شیرآلات به نحوه نگهداری خاصی نیاز دارند که لازم است قبل از خرید به خوبی در مورد آن‌ها تحقیق کنید.

     

    انواع شیرالات بهداشتی از نظر سبک طراحی و نوع کاربری

    سبک طراحی و نوع کاربرد شیرآلات تا حدودی با هم درآمیخته است. به همین دلیل هر دو را باهم بررسی میکنیم.

    طراحی انواع شیرآلات بهداشتی ممکن است در سبک کلاسیک، مدرن، فانتزی و لوکس باشد. در سبک کلاسیک معمولا از رنگ‌های تیره مانند ذغالی، مسی، برنز و... استفاده میشود. این شیرآلات معمولا به صورت دو دستگیره تولید میشوند تا فضایی نوستالژیک و کلاسیک را برایتان رقم بزنند.

    شیرآلات مدرن و فانتزی از هیچ الگوی خاصی پیروی نمی‌کنند. مانند این است که از یک ذهن خلاق بخواهید هر طرحی صلاح میداند را برای ساخت شیرآلات پیشنهاد بدهد. هرچه خاص‌تر، بهتر. از شیرآلات مدرن بیشتر در خانه‌های هوشمند با دکوراسیون‌های خاص و امروزی استفاده می‌شود.

    شیرآلات لوکس هم معمولا در رنگ‌های طلایی ، رزگلد و نقره‌ای تولید میشوند تا یک فضای مجلسی و شاهانه را برایتان رقم بزنند.

    اما اگر بخواهیم از جنبه‌ی دیگری طراحی و کاربرد شیرآلات را بررسی کنیم باید بگوییم که شیرآلات به دو دسته‌ی توکار و روکار تبدیل می‌شوند. در انواع شیرآلات بهداشتی روکار، شما میتوانید تمام اتصالات و لوله‌ها را مشاهده کنید. اما در انواع توکار، تنها بخشی که قابل مشاهده است سری شیرآلات و دستگیره‌ها هستند. تمام اتصالات داخل دیوار قرار میگیرد و نصب آن باید توسط یک متخصص انجام شود.

    از مزایای شیر توکار میتوان به ظاهر مدرن و زیبا و اِشغال نکردن فضا اشاره کرد. از مزایای شیرآلات روکار نیز میتوان قیمت مناسب و نصب و تعمیر ساده را نام برد.

     

    انواع شیرآلات ساختمانی از نظر محل نصب

    انواع شیرالات بهداشتی از نظر محل نصب به پنج دسته تقسیم می‌شوند:

    • حمام
    • توالت
    • ظرفشویی
    • روشویی
    • سایر متعلقات ساختمانی مانند شیر شوفاژ و...

     

    به کارگیری انواع شیرآلات بهداشتی برای حمام و توالت

    در این بخش میخواهم به شما بگویم که برای خرید شیرآلات حمام و سرویس بهداشتی به چه نکاتی دقت کنید:

    • سبک دکوراسیون و طراحی منزل‌تان را در نظر بگیرید و سپس نسبت به خرید شیرآلات اقدام کنید. مثلا انتخاب شیرآلات کلاسیک برای خانه‌ای با تم مدرن، چندان جالب به نظر نمی‌رسد. 

    • اگر آشپزخانه‌ی کوچکی دارید بهتر است از شیرآلات کوچک و توکار استفاده کنید. البته اگر ظرفشویی شما روی جزیره‌ی آشپزخانه است امکان استفاده از شیرآلات توکار وجود ندارد. 

    • همه چیز ظاهر نیست و سهولت استفاده از شیرآلات در آشپزخانه حرف اول را می‌زند. راحتی خودتان را فدای یک ظاهر زیبا نکنید. 

    • به طراحی سینک ظرفشویی و رنگ کابینت‌ها دقت کنید. 

    • ارتفاع شیرآلات باید با سینک ظرفشویی متناسب باشد. توجه داشته باشید که شستن قابلمه‌های بزرگ با یک شیر کوتاه و سینک کم‌عمق، کار ساده‌ای نیست. 

     

    کلام آخر

    انتخاب انواع شیرآلات بهداشتی تنها در صورتی به نتیجه‌ی مطلوب میرسد که به خوبی در مورد انواع شیرالات بهداشتی اطلاعات کسب کنید و آن‌ها را بشناسید. در این مقاله، انواع شیرآلات ساختمانی را مو به مو تعریف کرده و آن‌ها را دسته‌بندی کرده‌ایم. امیدوارم با توجه به نکات گفته‌شده بهترین شیرآلات بهداشتی را انتخاب کنید. 

    به نظر شما چه نکته‌ای از قلم افتاده؟ آن را با ما درمیان بگذارید. 

    0 دیدگاه

    مقالات مرتبط

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر