چای‌ساز، آرامش‌بخش‌ترین و کاربردی‌ترین ابزار هر آشپزخانه

چای‌ساز، آرامش‌بخش‌ترین و کاربردی‌ترین ابزار هر آشپزخانه

زمان مطالعه:

تاریخ بروزرسانی: 30 بهمن , 1401

دسته بندی: خانه و آشپزخانه,راهنمای خرید

آنچه در این مقاله میخوانید

    چای،این مایع گرم و روح‌بخش که حتی تلفظ اسمش گرما را به وجودمان دعوت میکند، بخشی جدانشدنی از زندگی‌ همه‌ی ما ایرانی‌هاست. مهم نیست روز بدی را گذرانده‌ایم و یا از شادی در پوست خود نمی‌گنجیم، یک چای خوشرنگ و خوش‌عطر میتواند به کلی حالمان را دگرگون کرده و آرامش را به تمام اعضای بدنمان تزریق کند. چنین نوشیدنی جادویی لازم است تا همیشه حاضر و در عین‌حال تازه‌دم باشد تا مانند یک نوشدارو، جان را آرامش ببخشد. در روزگار قدیم سماورها این وظیفه‌ی مهم را بر عهده داشتند و شما در هر ساعت از روز میتوانستید خودتان را به یک چای دم کشیده دعوت کنید. اما امروزه سماور‌ها هم بازنشسته شده و سِمَت خود را به دستگاه‌های چای‌ساز واگذار کرده‌اند. اگر شما هم طرفدار پر و پا قرص چای هستید در مقاله ی راهنمای خرید چای ساز با ما همراه باشید تا با این دستگا‌ه‌های نجات‌دهنده بیشتر آشنا شویم.

     

    چای‌ساز دقیقا به چه دستگاهی میگویند؟

    درست زمانی که احساس می‌کنید خستگی امانتان را بریده و حتی نمیتوانید تا جوش آمدن کتری روی گاز برای درست کردن چای صبر کنید، چای‌ساز ها برای کمک به شما اعلام آمادگی می‌کنند.

    چای‌سازها یکی دیگر از لوازم برقی کاربردی در آشپزخانه هستند که برای درست کردن آب‌جوش، چای و حتی گرم نگهداشتن چای دم کشیده، مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دستگاه‌ توسط یک المنت، در مدت زمان بسیار کوتاهی آب را به نقطه‌ی جوش می‌رساند.

     

    انواع دستگاه چای‌ساز

    دستگاه های چای‌ساز‌ برقی در سه نوع دسته‌بندی می‌شوند:

    • چای ساز‌های دم‌آور:

    این دستگاه‌ها شامل یک کتری و قوری بوده و قوری در بالای کتری قرار میگیرد. نحوه‌ی کار این چای‌ساز ها به این صورت است که بخار ناشی از آب درون کتری، به سمت قوری رفته و سبب دم‌کشیدن چای می‌شود. این چای‌ساز‌ها بیشتر از باقی محصولاتِ این دسته، به سماور‌ها و روش‌های پیشین دم‌کردن چایی نزدیک هستند و چای‌های خوشرنگ و خوشبویی را برای شما آماده میکنند.

     

    • چای‌ساز دارای پایه و استند

    این دستگاه‌ها از یک صفحه دارای المنت تشکیل شده‌اند که قوری و کتری هر دو به صورت هم‌سطح روی آن استند قرار می‌گیرند و از حرارت به وجود آمده توسط المنت، چای موجود در قوری دم می‌کشد‌. این چای‌ساز‌ها عموما دارای تایمر بوده و درجه حرارت در آن‌ها قابل تنظیم است که این آیتم از نقاط قوت چای‌ساز‌های استند دار است.چرا که اگر شما فراموش کنید دستگاه را خاموش کنید و قوری مدت زمان طولانی حرارت ببیند، چای تلخ و تیره می‌شود.

     

    • چای‌ساز بدون قوری

    این نوع دستگاه‌ها از یک کتری محفظه‌دار تشکیل شده اند که چای در محفظه‌ی کتری ریخته شده و به همان صورت دم می‌کشد. این چای‌ساز‌ها به علت عملکرد ضعیف و کیفیت نداشتن چای تولید شده توسط‌ آن‌ها خیلی پرطرفدار نیستند. همچنین محفظه‌ی مربوط به چای در آن‌ها بسیار کوچک است و برای یک خانواده مناسب نیست.

     

    مزایا و نحوه استفاده از چای ساز برقی

    مزایای استفاده از چای‌ساز برقی چیست؟

    • نسبت به قوری و کتری ‌های ساده آب را سریعتر به نقطه‌ی جوش می‌رساند و چای زودتر آماده می‌شود.
    • مصرف برق پایینی دارند.
    • در قوری آن‌ها یک محفظه‌ی تفاله‌گیر وجود دارد که باعث تسهیل در شستشو و خارج کردن تفاله‌ها از قوری می‌شود‌. همچنین چای شما هیچگونه تفاله‌ای نخواهد داشت.
    • قابل حمل است و جای زیادی را اشغال نمیکند.
    • در هر شرایطی در صورت وجود پریز برق، قابل استفاده است.
    • به علت گرم نگه‌داشتن چای، همیشه در خانه‌ی شما چای آماده است.

     

     

    راهنمای خرید چای ساز و عواملی کیفیت یک دستگاه چای‌ساز را نشان می‌دهند

     

    1. جنس چای‌ساز:

    توجه به جنس این دستگاه‌ها اهمیت بالایی دارد. بهتر است که چای‌سازی که انتخاب می‌کنید پلاستیکی نبوده و جنس مقاومی داشته باشد. چون چای‌ساز های پلاستیکی عمر بادوامی ندارند و همچنین پس از گرم‌شدن، بوی نامطبوعی از خود متصاعد می‌کنند که روی طعم چای هم اثر میگذارد.  قوری‌های چینی و پیرکس هم ظاهری زیبا به آشپزخانه می‌دهند و طعم چای در آن‌ها فوق العاده است. چای‌ساز‌های استیل و فلزی هم کیفیت خوب و ظاهر جذابی دارند اما چای در آن‌ها سریعتر تیره می‌شود.

     

    1. ظرفیت چای‌ساز:

    برای انتخاب یک ظرفیت مناسب برای چای‌ساز، قبل از هر کار بهتر است تا اعضای خانواده‌ی خود و میزای چای‌خور بودن هر کدام در طول روز را تخمین بزنید. سپس گنجایش مناسب را برای خود انتخاب کنید.

     

    1. قابلیت قطع‌کن اتوماتیک

    این قابلیت باعث می‌شود هنگامی که کتری به نقطه‌ی جوش رسید به طور خودکار در حالت گرم نگه‌دارنده قرار بگیرد. این سیستم نه تنها باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می‌شود، بلکه چای با دمای ملایم بخار آب شروع به دم کشیدن می‌کند و پس از تمام‌شدن آب کتری، به صورت اتوماتیک خاموش می‌شود و از صدمه دیدن کتری برقی جلوگیری می‌کند.

     

    1. نشانگر آب

    در چای‌ساز هایی که به دلیل جنسشان(مثل استیل و پلاستیکی و چینی) داخلشان دیده نمی‌شود  وجود این نشانگر آب میتواند کمک بزرگی باشد. نشانگر آب، میزان آب باقیمانده در کتری را بدون باز کردن درب‌آن، به ما نشان می‌دهد تا اگر لازم بود آن‌را پر کنید.

     

    1. حالت گرم نگه‌دارنده

    این حالت مربوط به سیستم قطع‌کن خودکار است که بالاتر در موردش صحبت کردیم. در چای‌ساز های دارای این سیستم، بعد از جوش آمدن آب، دستگاه روی حالت گرم نگه‌دارنده قرار میگیرد و دمای آب را روی ۷۰ درجه ثابت نگه میدارد تا هر زمان که به کتری مراجعه کردید آب داغ در دسترس‌تان باشد.این فرآیند تا زمانی که در کتری آب موجود باشد ادامه خواهد داشت. این دما، بهترین دما برای دم‌کردن چای است و باعث باز شدن رنگ چای می‌شود‌. بهتر است که قبل از ریختن آب‌جوش روی چای، پَرک های چای را با آب سرد بشویید تا کمی خیس بخورند.در اینصورت چای شما خوشرنگ‌تر خواهد شد.

     

    نکات لازم هنگام خرید دستگاه چایی ساز

    هنگام خرید دستگاه چای‌ساز به چه نکاتی دقت کنیم؟

     

    • درپوش کتری را فراموش نکنید. مراقب باشید دستگاهی که خریداری می‌کنید حتما دارای درپوش برای کتری، و یا درب قوری قابل استفاده برای کتری داشته باشد.
    • صافی جلوی دهانه‌ی کتری که از ورود رسوبات داخل کتری به داخل قوری و فنجان جلوگیری میکند در چای‌سازهای مختلف به دو صورت ثابت و قابل جابه‌جایی وجود دارد.در این مورد، چای‌سازهای دارای صافی قابل جابه‌جایی طرفداران بیشتری دارند،  چرا که میشود صافی را به طور کلی خارج کرد و کاملا شستشو داد.
    • بهتر است دستگاهی که خریداری می‌کنید گرمای داخلش را به بدنه منتقل نکند.در غیر اینصورت امکان دارد دستتان را بسوزاند.
    • استحکام و نسوز بودن جنس دسته‌ی کتری و قوری در چای‌ساز‌ها اهمیت بالایی دارد. دسته‌ی آنها باید بتواند وزن یک کتری پر از آب را تحمل کند و همچنین در دمای صد درجه‌ی آب، آنقدر داغ نشود که دست را بسوزاند.
    • چای‌سازها معمولا مصرف برق پایینی دارند اما قبل از خرید حتما به میزان برق مصرفی آن‌ها دقت کنید. مصرف برق نرمال در یک چای‌ساز بین ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ وات می‌باشد و اگر مصرف آن بالاتر از این مقدار باشد خرید آن به صلاح شما نیست.
    • اگر چای‌ساز مورد پسند شما استیل است به ضد زنگ بودن و مقاوم بودن آن در برابر رسوبات دقت کنید تا عمر طولانی‌تری داشته باشد.
    • فیلتر آب و فیلتر درون قوری دو اصل مهم هستند که باید به آن‌ها دقت کنید.در صورت عدم وجود این فیلتر‌ها آب با ناخالصی به نقطه‌ی جوش میرسد.
    • فرورفتگی انتهایی کتری در دستگاه چای ساز باید فلزی باشد تا رسانا بوده و عمل گرم کردن آب را به خوبی انجام دهد. در صورت پلاستیکی بودن آن، دستگاه را خریداری نکنید.
    • در برخی از چای‌ساز های استند دار، این صفحات پایه به صورت لمسی بوده و بدون نیاز به فشردن دکمه، روشن و خاموش میشوند. اما قیمت آن‌ها بالاتر است. اگر از نظر قیمت مشکلی نداشته باشید استند‌های لمسی کار با این دستگاه را بسیار راحت‌تر می‌کنند.

     

     

    خرید از برند معتبر

    اطمینان از خرید یکی از اصولی است که در مورد تمام خریدها باید مورد توجه قرار بگیرد. علی‌الخصوص لوازم برقی که برای انتخاب آن‌ها، گاهاً وقت و هزینه‌ی  بالایی مصرف شده است. یکی از راه‌هایی که میتواند ما را نسبت به کیفیت لوازم خریداری شده مطمئن کند، خرید از برندهای معتبر و شناخته‌شده است. از تولیدکننده های معتبر چای‌ساز میتوان برند‌های زیر را معرفی کرد:

    و ...  

     

    عیب یابی چای‌ساز

    این دستگاه‌ها حکم درمانگر را در خانه دارند، چرا که چای مثل یک نوشدارو هر غم و اندوهی را با رنگ و بوی خود می‌شوید و می‌برد. پس در صورت وجود هرگونه مشکل لازم است که سریعاً آن‌ها را عیب‌یابی و مشکل آنها را برطرف کنیم.

    در رابطه با هر دستگاه چای‌ساز ممکن است با چند اختلال رایج روبرو شویم.از جمله اینکه ممکن است:

    • چای‌ساز روشن نشود.
    • پس از به جوش آمدن آب چای‌ساز خاموش نشود.
    • چای‌ساز پیش از به جوش آمدن آب خاموش ‌شود.
    • اصلا آب داغ نشود.
    • پس از زدن سیم برق چای ساز به پریز برق، فیوز بپرد.

     

    حال اگر با هرکدام از این مشکلات برخورد کردیم راهکار درست چیست؟ باید آن‌را به یک تعمیرکار حرفه‌ای بسپاریم و یا خودمان دست به کار شویم؟ اگر با چنین مشکلاتی مواجه شدید بهتر است قبل از هرکار چند نکته‌ی ساده را بررسی کنید تا عیب‌یابی دستگاه آسان‌تر شود.

     

    روشن نشدن چای‌ساز

    اگر چای‌ساز شما روشن نمیشود بهتر است تا موارد زیر را بررسی کنید:

    • از اتصال دستگاه به برق مطمئن شوید.
    • سالم بودن کابل برق و پریز را بررسی کنید تا دچار آسیب و قطعی نشده باشند.
    • قدم بعدی و رایج‌ترین علت، خرابی کلید چای‌ساز است.
    • و بالاخره اگر هیچکدام از موارد بالا نبود، لازم است تا برد الکترونیکی چای‌ساز بررسی شود.

     

    قطع‌شدن چای‌ساز پیش از به جوش آمدن آب

    در مورد این مشکل باید به نکات زیر توجه کنید:

    • سنسور دمای چای‌ساز را چک کنید. اگر این سنسور خراب شده باشد اشتباهاً دمای آب را در نقطه‌ی جوش تشخیص می‌دهد و دستگاه را خاموش می‌کند.
    • ممکن است لوله‌های بخار بسته شده و این مشکل را ایجاد کنند.
    • یکی از ساده‌ترین دلایل بروز این مشکل، درست بسته نشدن درب کتری است که باید آن‌ را در نظر بگیرید.

     

    قطع نشدن چای‌ساز پس از به جوش آمدن

    در این مورد دقیقا برعکس مشکل بالا برای دستگاه ما پیش آمده‌است. این اختلال، دو دلیل اصلی ممکن است داشته باشد که به راحتی توسط یک تکنسین قابل شناسایی است:

    • ایراد در ترموستات چای‌ساز
    • اختلال در المنت دستگاه

     

    پریدن فیوز هنگام اتصال دستگاه به برق

    اشکال در سیستم برق خانه و یا اتصالی در دستگاه چای‌ساز میتواند این مشکل را به وجود آورد.

     

    سخن پایانی

    شاید به نظر نیاید ولی یکی از عواملی که میتواند شادی و نشاط خانواده را تضمین کند نوشیدن چای است. برای آماده کردن این نوشیدنی جادویی و درمانگر تمهیداتی لازم است که با استفاده از دستگاه چای‌ساز بسیار آسان‌تر شده و همین باعث می‌شود از نوشیدن چای لذت بیشتری ببریم. اگر شما هم در انتخاب بین برند‌ و تنوع چای‌سازها در بازار گیج شده‌اید، مطالعه‌ی مقاله راهنمای خرید دستگاه چای ساز برقی در وبسایت هزارنقش کمک شایانی به شما خواهد کرد و در این مسیر شما را راهنمایی می‌کند.

     

     

    0 دیدگاه

    مقالات مرتبط

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر