آنچه در این مقاله میخوانید
یکی از شیرینترین خاطرات کودکی هر کدام ازما، مهمانیهای خانهی مادربزرگ است. لحظهای که دیگ غول آسای حلیم را دو نفری بلند کرده و پس از روی زمین گذاشتن با گوشکوبهای چوبی به جانش میافتادند. آنقدر میکوبیدند تا کِش میآمد و سر قاشق قاشقش،دعوا میشد. امروزه آنقدر شیوهی زندگی تغییر کرده که تمام این خاطرات برایمان غریبه شدهاند. مادران نه تنها در خانه،بلکه در بیرون از خانه هم پا به پای مردان کار میکنند و شاید یک حلیم خانگی برایشان آرزو شده باشد. گوشت کوب برقی یکی از مواردی است که در این زمینه به راستی میتواند عصای دستتان باشد و بسیاری از کارهای آشپزی را سرعت ببخشد. اگر میخواهید تا دربارهی این دستگاه چندکاره اطلاعات بیشتری کسب کنید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
گوشت کوب برقی چیست؟
این محصول یک ظرف استوانهای به همراه یک موتور و یک میله است که به کمک تیغهی کوچکی در انتهای میله، مواد غذایی را خرد و یا له میکند.
شما توسط این ابزار پر کاربرد میتوانید به سادگی مواد مختلف را با هم مخلوط کنید ، غذاها، سبزیجات و حتی یخ را پوره کنید و یک حلیم یا کشک بادمجان گرم و کشدار را کنار خانواده میل کنید. بگذارید حرفم را خلاصه کنم: با وجود این وسیلهی کوچک و جمعو جور میتوانید میکسر و خردکنهایتان را کنار بگذارید و فضای آشپزخانهتان را برای باقی دستگاههای برقی خالی کنید.
انواع گوشتکوب برقی
گوشتکوب های برقی به دو دسته تقسیم میشوند:
این گوشتکوبها جانشینی برای گوشتکوبهای چوبی سابق هستند با این تفاوت که با انرژی الکتریکی کار میکنند و نیازی به فشار وارد کردن به غذا نیست. اما به غیر از این قابلیت هیچ امکانات جانبی دیگری ندارند.
این محصولات کارایی فراوانی دارند. از آنها میتوان به جای خردکن، آسیاب، رنده، میکسر، رب ساز و پوره کن استفاده کرد. این نوع گوشت کوب به نسبت انواع ساده قیمت بالاتری دارند اما خرید آنها خالی از لطف نیست.
مزایای گوشت کوب برقی
- یکی از مهمترین ویژگیهای این محصول قابل حمل بودن آن است. سایز کوچک و جمع و جور این دستگاه به شما اجازه میدهد تا در بستههای کوچک آن را با خود جا به جا کنید و یا حتی در قسمتهای پشتی و یا بیاستفادهی یک کابینت جاسازش کنید. حتی انواع چندکارهی گوشت کوبها هم به نسبت سایر دستگاههای غذاساز فضای کمتری اشغال میکنند.
- این وسیله از اتلاف وقت شما جلوگیری کرده و با سرعت بالایی مواد غذایی را برایتان خرد و یا پوره میکند.
- یکی دیگر از مزایای گوشت کوب برقی این است که کار کردن با این آن بسیار ساده است و شما برای راه اندازی آن به هیچ آموزش یا پیش زمینهای نیاز نخواهید داشت.
هنگام خرید گوشت کوب برقی به چه نکاتی دقت کنیم؟
اگر میخواهید یک گوشت کوب برقی ایدهال را مهمان خانهتان کنید لازم است تا به چند نکته دقت کنید:
سرعت قابل تنظیم گوشتکوب برقی
یکی از مهمترین مزیتها در یک دستگاه چندکاره، داشتن قابلیت تنظیم سرعت است. این قابلیت دست شما را باز میگذارد تا برای هر مادهی غذایی و فعالیتی که میخواهید انجام دهید از یک سرعت مناسب بهره ببرید. اگر در خانه دستگاه غذاساز و یا مخلوط کن دارید زیاد هزینه نکنید و یک گوشتکوب دو سرعته را انتخاب کنید. اما در صورت نداشتن این دو دستگاه، گوشت کوبهای ۴ یا ۶ سرعته تمام نیازهای شما را برطرف خواهند کرد.
قدرت و توان موتور
برای انتخاب یک گوشتکوب با قدرت مناسب لازم است ابتدا هدفتان از خرید را مشخص کنید. برای له کردن و خرد کردن مواد غذایی نه چندان سخت، موتور های ۱۰۰ تا ۱۵۰ وات کیفیت خوبی دارند. اما اگر میخواهید مواد سفتتر مثل یخ را پوره کنید به قدرت موتور بالاتر مثل موتورهای ۲۰۰ تا ۲۵۰ وات نیاز دارید. توجه داشته باشید که لزوما گوشتکوبهایی که قدرت موتور بالاتری دارند بهتر نیستند! بلکه باید متناسب با نیازهای شما باشند.
جنس تیغهی گوشت کوب برقی
تیغههای فلزی یا استیل بهترین کیفیت را برای استفاده در گوشتکوبها دارند. این تیغهها طول عمر بالایی دارند و خاطر تیز بودن، کار خود را به خوبی انجام میدهند. در صورتی که تیغههای پلاستیکی شکنندهاند و این وظیفه را به خوبی انجام نمیدهند. جدا از اینکه از گوشتکوبهایی با تیغههای پلاستیکی برای کوبیدن غذاهای داغ مثل حلیم نمیشود استفاده کرد.
بهتر است تیغه ها بلند بوده و به دستگاه، پِرِس شده باشند و اتصال تیغهها با پیچ ومهره نباشد.
جداسازی قطعات
از آنجایی که این دستگاه مدام با مواد غذایی در ارتباط است پاکیزگی آن اهمیت زیادی دارد. به همین منظور داشتن قطعات جداشدنی مزیت بالایی به شمار میرود که به شما در شستشوی این دستگاه کمک خواهد کرد. حتی میتوانید این قطعات را در ماشین ظرفشویی بگذارید و از بابت عدم نفوذ آب به موتور دستگاه مطمئن شوید.
جنس میلهی گوشتکوب برقی
جنس میله میتواند تاثیر به سزایی بر کارایی محصول داشته باشد. به طور معمول میلههای گوشت کوب برقی از جنس استیل ضد زنگ و یا فولاد تهیه میشوند که با وجود وزن سنگینتر به نسبت میلههای پلاستیکی،کیفیت بالاتری داشته و دوام بیشتری دارند. همانطور که پیش از این هم گفتیم گوشت کوبهایی با میله پلاستیکی برای له کردن غذاهای داغ مناسب نیستند و ممکن است دستگاهتان به طور کلی بسوزد.
وزن گوشتکوب برقی
وزن گوشتکوب هم یکی از مواردیاست که حتما باید به آن توجه کنید. چرا که معمولا شما با یک دست آن را نگه میدارید و اگر وزن آن سنگینتر از حالت معمول باشد کنترل آن دشوار خواهد بود و حتی ممکن است دستتان درد بگیرد.
گوشت کوب شارژی بخریم یا غیرشارژی؟
این موضوع کاملا به موقعیت آشپزخانهی شما مربوط میشود. اگر تعداد پریزها در آشپزخانه شما محدود است بهتر است که از بین گوشتکوبهای شارژی انتخاب کنید. اما در نظر داشته باشد که این گوشتکوبها نسبت به نوع غیرشارژی سنگینتر بوده و قدرت پایینتری دارند. در نقطهی مقابل گوشتکوب های کابلدار معمولا سیم کوتاهی دارند و سیمشان انعطاف پذیر هم نیست.
طول سیم گوشت کوب غیر شارژی
بهتر است دستگاهی که انتخاب میکنید سیم خیلی کوتاهی نداشته باشد. چرا که همیشه پریز در دسترستان نیست و این موضوعِ در ظاهر کوچک میتواند تمام زحمات شما را به باد دهد. پس توجه داشته باشید سیم گوشتکوبی که خریداری میکنید حداقل یک متر باشد.
برند معتبر
مراقب باشید تا حتما از برندهای معتبر و شناخته شده خرید خود را انجام دهید تا خیالتان از بابت کیفیت قطعات و طول عمر دستگاه راحت باشد. از برندهای شناخته شده گوشت کوببرقی در ایران میتوان به مارکهای بوش، پارس خزر، تفال، مولینکس، فیلیپس، تکنو و... اشاره کرد.
رعایت نکات ایمنی هنگام کار با گوشت کوب برقی
- یکی از کاربردهای گوشت کوببرقی پوره کردن غذاهای داغ مثل سوپ، حلیم و... است. یکی از خطراتی که در این زمینه شما را تهدید میکند پاشیدن مایع و قطرات داغ برخاسته از غذاست که میتواند شما را بسوزاند و به دستتان آسیب بزند. به همین دلیل توصیه میکنیم هنگام پوره کردن غذاهای بسیار داغ مراقب باشید و حتی دقایقی صبر کنید تا کمی از دمای غذا کاسته شود.
- بدون وقفه از دستگاه استفاده نکنید. هنگام کار با گوشت کوببرقی توجه داشته باشید که پس از دو یا سه دقیقه کار را متوقف کنید و به گوشت کوب استراحت دهید و بعد دوباره کار را از سر بگیرید. در غیر اینصورت موتور دستگاه داغ میکند و به آن فشار میآید.
- از گوشت کوب برقی برای خرد کردن سبزیجات سفت مانند پیاز، کلم بروکلی و ... استفاده نکنید. چرا که پوره کردن این نوع سبزیجات فشار زیادی به دستگاه وارد میکنند و علاوه بر آن، تکههای درشت آنها ممکن است داخل پرهها و تیغهی اصلی گیر بیوفتد و باعث درست عمل نکردن گوشتکوب شود.
- به خطرات برق گرفتگی توجه ویژهای داشته باشید. هیچگاه دستگاه را هنگامی که به پریز برق متصل است برای شستشو زیر آب نگیرید و قطعات جامانده داخل تیغههای آن را با انگشت خارج نکنید.
کاربردهای گوشت کوب برقی
تا اینجا با بخشی از کاربرد های این ابزار چندکاره آشنا شدید. به طور کلی در موارد زیر میتوانیم از این ابزار استفاده کنیم:
- میتوانید با گوشت کوببرقی یک کافی شاپ خانگی داشته باشید. شما میتوانید با استفاده از آن انواع آبمیوهها و شیک ها مانند آب طالبی، شیر موز، شیکهای شکلاتی و کوکتلها و... استفاده کرد.
- خردکردن انواع سبزیجات
- پوره کردن سبزیجات پخته شده مانند هویچ و سیب زمینی پخته
- همزدن تخم مرغ
- له کردن غذاهایی مثل حلیم و کشک بادمجان
- رنده کردن ( در مدل چهار کاره)
- پوره کردن یخ (در مدل های خاص)
نحوهی کار با گوشت کوب برقی
اگر گوشت کوب شما از نوع ساده است کافیست دستتان را روی دکمهاش نگه دارید تا تیغهاش بچرخد و غذای شما را آماده کند. بهتر است مواد غذایی را درون لیوان مخصوص گوشت کوب بریزید و برای اینکه به خوبی مواد باهم مخلوط شوند دستگاه را در حین کار بچرخانید.
سخن پایانی
همهی ما گاهی نیاز داریم فارغ از دنیای خشک امروز یادی از صمیمیت و حال و هوای روزهای قدیم کنیم . یکی از راههایی که میتواند حس و حال آن روزها در دلمان زنده کند خوردن غذاهای سنتی ایرانی است که حتی بوی خوش آن ما را به عمق خاطرات خوب دوران قدیم پرت میکند. یکی از دستگاههایی که مقدمات یک غذای دبش و سنتی را برایمان فراهم میکند گوشت کوب برقی است که میتواند در کوتاهترین زمان، نوستالژی ترین غذاها را برایمان تدارک ببیند. پس وقت را تلف نکنید.حالا زمان آن رسیده که با توجه به نکات موجود در این مقاله، یک گوشت کوب برقی ایدهآل را به خانه بیاورید و از آن لذت ببرید.