چند قدم تا انتخاب و خرید بهترین غذاساز

چند قدم تا انتخاب و خرید بهترین غذاساز

زمان مطالعه:

تاریخ بروزرسانی: 01 اسفند , 1401

دسته بندی: خانه و آشپزخانه,راهنمای خرید

آنچه در این مقاله میخوانید

    اگر هنوز هم دلتان برای طعم خوش کتلت‌های گذشته تنگ شده و آرزو دارید آشپزی را در زمان کمتر و با تنوع بالا تجربه کنید در مقاله ی راهنمای خرید غذاساز با ما همراه باشید تا انواع دستگاه غذاساز ، خصوصیات یک دستگاه غذاساز خوب و نکات لازم هنگام استفاده از ان را بررسی کنیم.

    آشپزی یکی از لذت‌بخش ترین وظایف خانه است. همه‌‌ی ما بوی غذای مادرمان را هنگامی که خسته و کوفته از مدرسه به خانه می‌آمدیم به یاد داریم. بوی خوش کتلت‌های ترد و خوشمزه که تمام خستگی را به یکباره از تنمان می‌شست و بیرون می‌کرد. یاداوری این خاطرات به ما یک انرژی مضاعف می‌دهد که دقیقا همین لحظات را برای فرزندان عزیزمان تکرار کرده و در لیست خاطرات قشنگشان ثبت کنیم. اما امروزه آنقدر مشغله‌های زندگی زیاد شده که بیشتر ما زمانی برای یک آشپزی با حوصله و قدم به قدم نداریم. حتی گاهی آنقدر مشکلات زندگی روی دوشمان فشار می‌آورد که پختن غذا در ذهنمان به یک فعالیت خسته‌کننده و زمان‌بَر بدل می‌شود که به اجبار آن را از کارهای روزانه‌مان حذف می‌کنیم و به غذاهای آماده روی می‌آوریم. ولی هیچ مشکلی بدون راه حل نیست.کافیست برای یک‌بار آشپزی با غذاساز را امتحان کنید.

     

    غذاساز چیست؟

    شاید اسم این دستگاه درست‌ترین اسمی باشد که تا به حال برای یک وسیله گذاشته‌اند. شما به راحتی میتوانید تمام مراحل وقت‌‌گیر و خسته‌کننده‌ی آشپزی مثل خرد کردن، چرخ کردن، رنده کردن، پوره کردن و...  را به یک دستگاه غذاساز بسپارید تا به نحو احسن و حتی بهتر از خودتان، آن را انجام دهد. با این دستگاه نه تنها از غذا پختن خسته نمی‌شوید، بلکه با کمال میل برای تهیه‌ی یک وعده‌ی غذایی جدید لحظه‌شماری می‌کنید.

     

    انواع دستگاه غذاساز

    غذاساز‌ها طبق اندازه، جنس و قابلیت‌هایشان به دو دسته‌ی برقی و دستی تقسیم می‌شوند که با هر کدام بیشتر آشنا می‌شویم.

    غذاساز دستی

    غذاساز‌های دستی یکی از ساده‌ترین و سبک‌ترین دستگاه‌ها هستند که برای هر آشپزخانه‌ای لازم است. با استفاده از این دستگاه شما می‌توانید انواع سالاد را با چند حرکت درست کنید و یا سیب زمینی خلال کنید. بدنه‌ی غذاساز دستی از جنس پلاستیک است و از بخش‌هایی مانند ظرف نگهداری مواد، اهرم فشار، رنده،تیغه برش و ورقه کن و پوست‌کن تشکیل شده است.

     

    غذاساز برقی

    غذاساز‌های برقی به صورت تک کاره و یا چندکاره در بازار فروخته می‌شوند که با داشتن یکی از آن‌ها به جای خرید دستگاه‌های گوناگون در هزینه و فضای آشپزخانه‌تان صرفه‌جویی می‌کنید. این غذاسازها برای خردکردن، پوره کردن، آسیاب کردن و تمام کارهای رنده، میکسر و حتی درست کردن خمیر استفاده می‌شوند و کارتان را راحت می‌سازند‌. شما میتوانید گوشت را با آن چرخ کنید و علاوه بر شکل دادن به انواع سس و خامه و درست کردن شیک‌های کافی‌شاپی، سالادهای رنگارنگ را روی میز به صف کنید.

     

    گنجایش غذاساز برقی

    غذاساز های برقی در سه ظرفیت و اندازه فروخته می‌شوند تا شما بر اساس نیازتان بهترین انتخاب را داشته باشید.

    • غذاساز بزرگ یا full با ظرفیت ۹ تا ۱۳ پیمانه
    • غذاساز متوسط یا comoact با ظرفیت ۵ تا ۷ پیمانه
    •  Mini یا کوچک برای گنجایش ۲ تا ۵ پیمانه

     

    راهنمای خرید و انتخاب یک دستگاه غذاساز عالی 

    راهنمای خرید و انتخاب یک دستگاه غذاساز عالی 

    از آن‌جایی که یک غذاساز مناسب میتواند جایگزین تعداد زیادی از وسایل برقی آشپزخانه باشد و با خرید آن از سایردستگاه‌ها بی‌نیاز خواهید شد، بهتر است نهایت دقت را در خرید آن داشته باشیم تا بعدها برایمان مشکل‌ساز نشود. برای یک انتخاب خوب به راهنمای خرید غذاساز که در زیر شرح داده ایم توجه کنید:

     

    ظرفیت یا گنجایش

    معمولا غذاساز‌ها محفظه‌ای با گنجایش ۱ تا ۵ لیتر دارند که شما بر اساس تعداد اعضای خانواده میتوانید ظرفیت مناسب را انتخاب کنید. برای یک خانواده‌ی ۴ نفره غذاسازی با ظرفیت ۱.۵ تا ۲ لیتری مناسب است. اما اگر خانواده‌ی پرجمعیتی دارید به فکر گنجایش بالای ۲ لیتر باشید. توجه داشته باشید که هرچه ظرفیت این دستگاه بالاتر رود قیمت آن هم افزایش پیدا کرده و همچنین فضای بیشتری در آشپزخانه را به خود اختصاص می‌دهد.

     

    جنس

    بهتر است غذاسازی با محفظه یا پارچ شیشه‌ای را خریداری کنید. محفظه‌های شیشه‌ای طول عمر بالاتری دارند و به سادگی خراب نمی‌شوند. اما محفظه‌های پلاستیکی یا طلقی پس از مدت زمان کوتاهی پر از خراشیدگی شده و استحکام خود را از دست می‌دهند.

     

    توان دستگاه

    هرچه توان دستگاه بیشتر باشد سرعت عمل غذاساز بالاتر بوده و برای کارهای سنگین‌تر مناسب‌تر است. توان این دستگاه‌ها از ۴۰۰ وات تا ۱۱۰۰ وات و حتی بالاتر متغیر است. اگر به دنبال یک عملکرد مناسب هستید بهتر است دستگاهی با توان ۷۵۰ به بالا تهیه کنید و از کار با آن لذت ببرید.

     

    تیغه

    جنس تیغه یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک غذاساز است، چرا که تقریبا تمام بار خرد کردن و سایر وظایف این دستگاه بر دوش تیغه قرار دارد. چند نوع تیغه در یک غذاساز برقی وجوددارد. یک تیغه‌ی معمولی یا کلاسیک برای ریز کردن و خرد کردن که اکثراً در تمام غذاسازها موجود است. یک تیغه‌ی کوچکتر برای تهیه‌ی خمیر که از جنس پلاستیک است، و تیغه‌های صفحه‌ای رنده و ورقه‌کن که تمام وظایف یک رنده را انجام می‌دهند.

    فولاد ضد زنگ بهترین جنس برای تیغه‌ی غذاساز است. این تیغه‌ها مقاومت بیشتری نسبت به سایر جنس‌ها دارند و معمولا تیزتر هستند.

     

    وزن غذاساز

    شاید بنظر نیاید ولی وزن این دستگاه کم‌اهمیت نیست. تصور کنید که شما برای هربار استفاده از دستگاه غذاساز باید آن را از کابینت خارج کنید و پس از اتمام کار دوباره به جای اولش برگردانید. پس بهتر است وزن این دستگاه آنقدر برای شما زیاد نباشد که کلا قید استفاده از آن را بزنید. ناگفته نماند که موتور یک غذاساز سنگین‌ترین بخش آن است که گاهی تا ۹ کیلوگرم وزن دارد. پس حتما قبل از خرید به وزن مناسب آن دقت داشته باشید.

     

    عملکرد توربو

    دستگاه‌های غذاساز برقی دارای سه حالت روشن، خاموش و پالس هستند. در حالت پالس در حالی که دستگاه به صورت مداوم روشن است شما میتوانید میزان چرخش تیغه را به صورت دستی تعیین کنید و روی فعالیتتان کنترل بیشتری داشته باشید. اما در بعضی از غذاسازها یک حالت توربو هم وجود دارد که در مدت زمان محدود( در مدت زمانی که شما دکمه را فشار می‌دهید) دستگاه به حداکثر قدرت و توانش می‌رسد و بالاترین عملکرد را دارد. قابلیت توربو یکی از مزایای دستگاه غذاساز است که برای هنگامی که عجله‌دارید بسیار مناسب است.

     

    توری غذاساز

    گاهی اوقات یک توری داخل محفظه‌ی غذاساز قرار می‌دهند. بهتراست که جنس این توری از جنس استیل باشد. توری‌های پلاستیکی دوام بالایی ندارند. آن‌ها رنگ غذا یا بخشی از مواد ریز را به خود جذب می‌کنند و به زودی مستهلک می‌شوند.

     

    میکروسوییچ

    این قابلیت برای تمام وسایل برقی حائز اهمیت است. میکروسوییچ کمک می‌کند تا زمانی که تمام اجزا درست و در جای مناسب خود قرار نگرفته و فیکس نشده‌اند، دستگاه روشن نشده و شروع به کار نکند. در مورد غذاساز که باید چندین قطعه روی هم سوار شوند تا عملکرد درستی صورت بگیرد قابلیت میکروسوییچ بسیار مهم است و در صورت عدم وجود آن، مشکلاتی برای دستگاه و کاربر پیش خواهد آمد.

     

    صفحه کنترل لمسی

    برخی از دستگاه‌های غذاساز از یک نمایشگر یا صفحه‌لمسی بهره می‌برند که مشکلاتی مانند خراب شدن دکمه را پس از چندین سال نخواهند داشت. همچنین به شما کمک می‌کند تا راحتتر بدنه‌ی دستگاه را تمیز کنید. اما باید بدانید که داشتن صفحه لمسی واجب نیست.

     

    پایه ضد لغزش

    این پایه‌ها که به صورت دانه‌های ریز مشکی زیر دستگاه قرار میگیرند غذاساز را محکم روی میز یا کابینت نگه داشته و از لرزش و یا سرو صدای اضافه‌ی آن جلوگیری می‌کنند. در این صورت خیالتان راحت است که در صورت تکان خوردن غذاساز، واژگون نمی‌شود.همچنین کاهش سر و صدا به افزایش طول عمر موتور دستگاه در طولانی‌مدت کمک می‌کند.

     

    طول سیم دستگاه

    طول مناسب سیم یکی دیگر از مواردی است که در بین تمام وسایل برقی مشترک است. یک سیم بیش از حد کوتاه، فعالیت شما را محدود می‌کند و در آشپزخانه‌هایی که پریز زیادی ندارند شما را با مشکل مواجه می‌کند. پس دقت کنید که غذاساز شما از طول سیم مناسبی برخوردار باشد.

    برخی از این دستگاه‌ها محفظه‌ای دارند که پس از اتمام کار سیم را جمع کرده و در آن قرار می‌دهند. این محفطه باعث می‌شود کابینت شما مرتب‌تر بنظر برسد و سیم غذاساز در کابینت رها نباشد.

     

    میزان صدای غذاساز

    اگر به سر و صدا حساس هستید قبل از خرید به میزان صدای تولیدی دستگاه دقت کنید. میزان صدای تولیدی روی هردستگاه با واحد دسی‌بل مشخص شده است.

     

    بخش‌های مختلف یک دستگاه غذاساز چندکاره

    بخش‌های مختلف یک دستگاه غذاساز چندکاره

     

    قابلیت آبمیوه‌گیری

    یکی از قابلیت‌هایی که برخی غذاساز ها دارند نصب آبمیوه‌گیر روی دستگاه است که شما را از خرید دستگاه آبمیوه‌گیری به صورت مجزا بی‌نیاز می‌کند. اگر غذاساز شما به قسمت آبمیوه‌گیر یا آب مرکبات‌گیری مجهز بود توجه کنید که دهانه‌ی بزرگی داشته باشد.

    آسیاب

    اگر عاشق خورش فسنجان هستید این قسمت از غذاساز حسابی به کارتان می‌آید. با آسیاب غذاساز شما میتوانید گردو،دانه‌های فلفل، پودر سوخاری، پودر هل و هر آنچه که دوست دارید به صورت پودر داشته باشید را آسیاب کرده و نگه‌دارید.

    رنده

    رنده کردن یکی از توانایی‌های اصلی غذاساز است که از رنده‌ی ریز، درشت، رنده رشته‌کن، رنده چیپس ساز ، خلال کن و... تشکیل شده است. قسمت تیغه‌های رنده معمولا به صورت دو صفحه‌ی دایره‌ای شکل هستند که به صورت پشت و رو، قابل استفاده‌اند.

    پوره ساز

    یکی دیگر از قابلیت‌های یک غذاساز چندکاره قسمت پوره ساز است که شما برای پوره کردن انواع غذاها و درست کردن رب‌گوجه، میتوانید از آن استفاده کنید. برخی از مردم توسط مخلوط‌‌ کن یا میکسر عمل پوره کردن را انجام می‌دهند که کار درستی نیست و به موتور دستگاه آسیب وارد می‌کند.

    خمیر زن و همزن

    اگر شما عاشق شیرینی پزی و پخت نان در خانه هستید این قابلیت غذاساز بسیار به شما کمک کرده ودستان‌تان را از ورز دادن های بی‌شمار نجات می‌دهد. کافیست مواد خمیر را آماده کنید و در دستگاه بریزید تا یک خمیر نرم و لطیف به شما تحویل دهد.

    مخلوط کن

    این قابلیت به شما کمک می‌کند تا در خانه یک کافی‌شاپ سیار داشته باشید. با استفاده از مخلوط کن میتوانید انواع شیک‌ها، نوشیدنی‌ها، سس مایونز و ... را درست کنید.

    یخ خرد کن

    یکی دیگر از قابلیت‌های ویژه که در برخی غذاساز‌ها موجود است تیغه‌ی مخصوص خردکردن یخ است. اگر علاقه به این بخش از غذاساز دارید حتما قبل از خرید از وجود این قابلیت مطمئن شوید تا در صورت استفاده‌ی اشتباه از دستگاه در طولانی مدت با مشکل مواجه نشوید.

     

    نکاتی برای استفاده ایمن از دستگاه غذاساز

    • دستگاه را به صورت خالی روشن نکنید.
    • به طور مداوم و پیوسته از دستگاه استفاده نکنید.زیرا عمر مفید آن کاهش پیدا کرده و ممکن است بسوزد. بهتر است پس از هر چند دقیقه استفاده دستگاه را خاموش کنید تا استراحت کند و پس از چند ثانیه دوباره روشن کنید.
    • به ظرفیت غذاساز توجه داشته باشید و بیش از ظرفیت، دستگاه را پر نکنید.
    • دقت کنید که هنگام شستشو آب به داخل موتور دستگاه رخنه نکند.
    • مواد غذایی را به چند قسمت برش بزنید و بعد داخل دستگاه بیندازید. مواد غذایی بیش از اندازه درشت، به تیغه‌ها آسیب می‌زنند.
    • به نحوه‌ی شستشوی قطعات دقت کنید. یک غذاساز ایده‌آل تمام قطعاتش به راحتی جدا می‌شوند و قابل شستشو اند.
    •  در نگهداری از این دستگاه پر کاربرد کوشا باشید زیرا بخش زیادی از وظایف آشپزخانه به آن وابسته است و در صورت خراب شدن آن، به مشکل برمی‌خورید.

     

    سخن پایانی

    جدا از تمام وظایف خانه‌داری و روزمره که باید انجام دهید فراموش نکنید که سلامت شما از هرچیزی در این دنیا مهم‌تر است. پس از کنار وسایلی که می‌توانند کار شما را بسیار کمتر و راحتتر کرده و از سلامتی و سرزندگی‌تان محافظت کنند، ساده نگذرید. غذاساز یکی از این ابزارهای واجب برای هر آشپزخانه است که بعد از خرید متوجه می‌شوید کاش زودتر با آن آشنا می‌شدید.با استفاده از نکات گفته شده در مقاله راهنمای خرید غذاساز در خرید خود اشتباه نخواهید کرد.

     

     

    0 دیدگاه

    مقالات مرتبط

    نظرات

    نام
    ایمیل
    نظر